„Atlantas“ pratęsė sutartis su D. Šimkumi ir D. Kazlausku

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Atlantas“, formuodamas kariauną naujajam sezonui, pratęsė sutartis iki 2018-ųjų pabaigos su dviem pastaraisiais metais klube rungtyniavusiais saugais – Domantu Šimkumi (nuotr. dešinėje) ir Donatu Kazlausku.

Būdamas 20-mečiu D.Šimkus į Klaipėdą atvyko iš Danijos. Tačiau jo gimtinė – Šiauliai. 1996-ųjų vasario 10 d. gimęs jaunuolis treniruotes pradėjo pas trenerį Deivį Kančelskį. Šiaulių sporto mokykloje iškalęs futbolo abėcėlę, būdamas 16-mečiu D.Šimkus išvyko į Daniją, Alborgo futbolo klubą. Keletą metų jis rungtyniavo „Aalborg" antrojoje komandoje. Tačiau 2015-ųjų žiemą, sulaukęs palankaus pasiūlymo iš „Atlanto", nusprendė grįžti į Lietuvą.

2016 m. sezone šalies jaunimo (U-21) rinktinės kapitonas iš karto tapo pagrindiniu uostamiesčio vienuolikės žaidėju, vienas komandos variklių. A lygos čempionate D.Šimkus žaidė 26 rungtynes, pasiekė 1 įvartį. 3 kartus 11-uoju numeriu rungtyniaujantis futbolininkas nuginklavo vartininką Lietuvos futbolo taurės turnyre, kuriame „Atlantas“ nužygiavo iki pusfinalio.

Praėjusiais metais saugo karjerą trikdė traumos. Nepaisant to D.Šimkus sužaidė 18 rungtynių, buvo pastebimas atakų organizatorius.

D.Kazlauskas „Atlante“ – nuo 2013-ųjų sausio, kai į Klaipėdą atvyko dirbti Konstantinas Sarsanija.

Tuomet 1994 metų kovo 31 d. gimusiam kretingiškiui buvo 18 metų.

Nacionalinėje futbolo akademijoje meistriškumą kėlęs jaunuolis buvo pakviestas į Vilniaus „Žalgirį“, tačiau įpusėjus sezonui jo ir klubo keliai išsiskyrė.

Atvykusiam į Klaipėdą žemaičiui pirmieji metai buvo įspūdingi. Po 2013 m. sezono geriausių jaunų žaidėjų rinkimuose buvo antras. Jį aplenkė tik Gratas Sirgėdas. Užtat 2014-aisiais D.Kazlauskas tapo geriausiu Lietuvos jaunimo futbolininku. Buvo už ką, nes per 23 susitikimus pasiekė 12 įvarčių.

Sulaukė pasiūlymo iš užsienio. 2015 m. sausį krašto saugas sudarė pusketvirtų metų sutartį su Lenkijos aukščiausios lygos Gdansko „Lechia“ klubu. Šioje ekipoje D.Kazlauskui buvo sunku įsitvirtinti – sužaidė vos 1 rungtynes. Buvo paskolintas žemesnėje lygoje rungtyniavusiai Grudziondzo „Olimpia“ komandai, kuriai lietuvis atstovavo 3 kartus.

Po „vojažo“ į Lenkiją ėmė strigti saugo rezultatai. 2016-aisiais D.Kazlauskas A lygos čempionate žaidė 31 rungtynėse, tačiau pasiekė 2 įvarčius. Dar prastesni buvo 2017 metai. 25 kartus (14 – nuo pirmų minučių aikštėje pasirodęs futbolininkas prieš save išvydo 6 geltonas korteles, o įmušė vos vieną įvartį.

Šešis kartus į nacionalinę komandą kviestas D.Kazlauskas, 2017-aisiais kvietimų nebesulaukė, tačiau dar spėjo sužaisti 6 rungtynes vilkėdamas Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės marškinėlius.

„Atlanto“ klubo vadovas Vacys Lekevičius įsitikinęs, kad juodos dienos liko už futbolininko nugaros ir naujajame sezone vėl džiugins komandos gerbėjus, kaip pirmaisiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių