Atidaryta įspūdingą „Atlanto“ pergalę simbolizuojanti paroda

Gilias futbolo tradicijas turintis Klaipėdos „Atlantas“ ir uostamiesčio sporto mėgėjai šiais metais švenčia pergalės TSRS 2-osios lygos čempionate 30-metį.

1985-aisiais tai buvo didžiulis įvykis miesto istorijoje ir Lietuvos sporte. Klaipėdos futbolininkų, kurių vyriausiuoju treneriu tuomet buvo Česlovas Urbonavičius, pergalė nenublanko net per tokį ilgą laikotarpį.

Pergalės jubiliejui antradienį „Akropolyje“ buvo pradėta eksponuoti paroda, kurioje daug tų metų įvykių nuotraukų, rungtynių programėlių, statistikos. Taip pat komandos marškinėliai, atributika.

Parodos eksponatus susirinkusiems futbolo gerbėjams pristatė vienas iš iniciatorių Algirdas Auruškevičius, sveikinimo žodį tarė Klaipėdos futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis. Tuos laikus, kai „Atlantas“ skynė pergalę po pergalės, o jo žaidimą stebėjo tūkstančiai klaipėdiečių, prisiminė tuometis komandos viršininkas Vytautas Patapas, administratorius Algirdas Pronskus.

Stendai su Klaipėdos futbolo klubo istorija, „Akropolyje“ bus iki gruodžio 2-osios.

„Atlanto“ klubo generalinis direktorius Vacys Lekevičius pakvietė visus šeštadienį į stadioną. 13 val. Klaipėdos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštyne lemiamą mačą žais „Atlantas“ ir Marijampolės „Sūduva“. Per pertrauką bus pagerbti 1985-aisiais gražiu žaidimu džiuginę odinio kamuolio virtuozai ir juos treniravę specialistai. Didelė tikimybė, kad aistruoliai turės progą paspausti ranką Kęstučiui Ruzgiui, Robertui Butkevičiui, Kazimierui Dranginiui, Rimantui Skersiui, Vladui Grigaravičiui, Ovidijui Mozūraičiui, Kęstučiui Andriūnaičiui ir kitiems šiandien futbolo senjorais tapusiems buvusiems futbolo dievukams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių