Ar „Atlanto“ futbolininkams pavyks iškovoti bronzos medalius?

„SMScredit.lt A lygos“ sidabrą antrus metus iškovojo „Trakai“, o dėl trečiojo medalio komplekto mušasi Marijampolės ir Klaipėdos futbolininkai.

Sidabras. 31-ojo turo rungtynėse su Kauno „Stumbru“ trakiškiams sidabrą garantavo lygiosios. Jas riteriai ir iškovojo – dvikova baigėsi 1:1.

Bronza. Jei ne lemiamas, tai mažų mažiausiai neįtikėtinai svarbus mūšis dėl šios prabos metalo įvyks kitame, priešpaskutiniame, čempionato ture Marijampolėje, kur „Sūduva“ priims „Atlantą“. Uostamiesčio komandos pergalės atveju ji įgytų prieš marijampoliečius trijų taškų persvarą bei išlygintų balansą ar perimtų iniciatyvą tarpusavio rungtynių suvestinėje. Tai reikštų, kad „Atlantui“ bronzą garantuoja ir lygiosios paskutiniajame ture, kuriame abi komandos žais su ambicingų turnyrinių tikslų nebeturinčiomis komandomis: klaipėdiečiai – su „Stumbru“, marijampoliečiai – su Jonavos „Lietava“.

Aritmetika. Taškais ir „Sūduva“, ir „Atlantas“ vis dar gali susilyginti su „Trakais“, bet riteriai turi pranašumą tarpusavio rungtynėse. Ir vienus, ir kitus varžovus šiame čempionate jie įveikė po triskart.

Išsikapstė. Utenos „Utenis“ pagal sportinį principą lieka lygoje. Priešpaskutiniąją vietą čempionate užėmusi Aukštaitijos komanda antrąją dvikovą dėl išlikimo namie 0:1 pralaimėjo Pirmos lygos vicečempionei „Palangai“, bet varžovų aukštyn nepraleido – išvykoje uteniškiai buvo nugalėję 3:2, kovos baigtį lėmė varžovų teritorijoje įmušti įvarčiai.

Sniegas. „Utenis“ ir „Palanga“ Visagine kamuolį gainiojo pusnyse – savaitgalį gausiai pasnigo. Ant sniego sekmadienį žaidė ir „Atlantas“ su „Lietava“, o „Trakai“ Vilniuje pasitiko „Stumbrą“ po stogu – „Sportimos“ manieže, kuriame nusprendė baigti sezoną.

Lenktynės. „Trakų“ puolėjas Nerijus Valskis į „Stumbro“ vartus įmušė 11 metrų baudinį, bet prie „SMScredit.lt A lygos“ snaiperių sąrašo lyderio nepriartėjo. Andrija Kaludžerovičius iš Vilniaus „Žalgirio“ į „Sūduvos“ vartus kamuolį siuntė dukart ir asmeniniame sezono aktyve turi 17 įvarčių. Jį persekiojantis N.Valskis – 15.

Siaučia. „Atlanto“ saugas Ovidijus Verbickas – ant bangos. Prieš rungtynes su „Lietava“ atsiėmęs ketvirtojo rato geriausio žaidėjo prizą, futbolininkas vėl įmušė ir rezultatyviai asistavo Maksimui Maksimovui. „Atlantas“ iškovojo gyvybiškai svarbią pergalę 2:1.

Paslauga. Čempiono titulą jau apgynęs „Žalgiris“ varžovams iš Marijampolės nenuolaidžiavo – šalies futbolo flagmanas nuskandino „Sūduvą“ 3:1 ir tuo labiausiai nudžiugino „Atlantą“.

Rezervai. „Žalgiris“ laimėjo nepaisant to, kad ant suolo buvo paliktas ne vienas pagrindinis futbolininkas, o rungtynes aikštėje pradėjo devyniolikmetis Justas Lasickas ir metais vyresnis Dominykas Barauskas.

Pageidavimas. „Džiaugčiausi, jei „Lietava“ taip žaistų su „Sūduva“, – po nervingos rungtynių su jonaviškiais pabaigos norą išsakė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Pauzė. Čempionatas – finišo tiesiojoje, bet galutinės atomazgos dar teks palaukti. Pirmenybėse paskelbta 12 dienų pertrauka, skirta rinktinių varžyboms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių