Aptarta Klaipėdos futbolo ateitis

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje viešėjo Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas bei Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis.

Susitikime su savivaldybės administracijos direktoriumi Sauliumi Budinu aptarta Lietuvos futbolo strategija iki 2020 metų, futbolo infrastruktūros gerinimas Klaipėdos mieste bei bendradarbiavimas plėtojant klubinę kultūrą, akcentuojant tiek profesionalų futbolą, tiek vaikų ugdymą, prie kurio galėtų prisidėti ir federacija.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas 2017–2018 metus vadina kitokio bendradarbiavimo tarp savivaldos, futbolo federacijos bei vietinės bendruomenės metais. E. Eimontas patikino, kad Klaipėda yra matoma kaip vienas iš centrų greta Vilniaus ir Kauno, uostamiestyje galėtų žaisti tiek nacionalinė, tiek jaunimo rinktinė. „Yra visos sąlygos ir galimybės ateityje tai pasiekti. Kalbame apie tai, kad galbūt reikia galvoti apie visiškai naują stadioną. Žinoma, savivaldybė negali verstis per galvą ir jo statyti neįvertinus galimybių ir visko neapskaičiavus, galbūt vertėtų atlikti studiją, kuri atsakytų į klausimą, kokia vieta tenka futbolui Klaipėdos regione“, – sakė E. Eimontas.

Aptartas ir futbolo mokyklos konversijos projektas. Futbolo federacijos prezidentas patikino, kad įsipareigojimas pasirūpinti aikštyno danga tikrai nepamirštas. „Analizuojame šį projektą, peržiūrėsime, pateiksime ir savo pasiūlymus. Mūsų tikslas, kad tai atitiktų pačias naujausias ir geriausias tendencijas, kurios reikalingos tokiam treniruočių kompleksui. Čia mūsų bendras interesas“, – sakė E. Eimontas.

Klaipėdos apskrities ir miesto futbolo federacijos prezidentas Romualdas Jonaitis pažymėjo, kad būtinas ir bendras darbas keičiant tam tikrus bendradarbiavimo momentus puoselėjant klubinę futbolo kultūrą, ugdant vaikus. Kalbama apie Klaipėdos miesto futbolo vystymo planą. „Tada turėsime ilgalaikę perspektyvą ir galėsime planą įgyvendinti sistemingai“, – sakė R. Jonaitis.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus, uostamiestyje pastaruoju metu skiriama daug dėmesio sporto infrastruktūrai gerinti, ne išimtis ir futbolas. Per dvejus metus centriniame stadione buvo įrengta VIP tribūna, automatinė žolės laistymo sistema, iš esmės atnaujinti lengvosios atletikos bėgimo takai, kurie dabar atitinka šiuolaikinius reikalavimus. Taip pat jau baigiamas rengti Futbolo mokyklos rekonstrukcijos projektas, šiemet bus paskelbtas rangos darbų pirkimo konkursas, prasidės ir rekonstrukcijos darbai – seni pastatai bus griaunami ir statomi nauji. Keičiasi ir bendrojo lavinimo mokyklų sporto aikštynai: baigiama įrengti dirbtinės dangos aikštė prie „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos, kur Futbolo mokyklos renovacijos laikotarpiu bus sudarytos sąlygos treniruotis šios įstaigos auklėtiniams. Jau sutvarkyta ir natūralios vejos danga prie „Vėtrungės“ gimnazijos, aikštyną bus galima naudoti jau šį sezoną. Šiemet taip pat numatyta iš esmės sutvarkyti prie Prano Mašioto progimnazijos esančią dirbtinės dangos aikštę, seną dangą pakeičiant nauja.

„Bendradarbiavimas su Lietuvos futbolo federacija mums labai svarbus. Būtina žinoti, ko nori sporto bendruomenė, ir darbus atlikti ne tam, kad būtų galima ataskaitoje uždėti paukščiuką, o tam, kad sukurta infrastruktūra iš tiesų pasitarnautų sportininkams“, – teigė S. Budinas.

Susitikime taip pat aptartos galimybės 2020 metais Lietuvoje suorganizuoti Pasaulio salės futbolo čempionatą. Vienas iš etapų numatomas Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje. Atsakymo, ar šis čempionatas vyks Lietuvoje, iš Tarptautinės futbolo federacijos laukiama gegužės mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuotrauka

nuotrauka portretas
po pusę veidų...kas čia per fotografas

merdejo,merdi ir merdes..tuscios tos jusu kalbos..

merdejo,merdi ir merdes..tuscios tos jusu kalbos.. portretas
kr
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių