Nuskriaudę vicečempionus piktinosi teisėjais

„Jei pasakyčiau viską, ką galvoju, būtų negerai. Tad man lieka tik juoktis“, - pareiškė Mariano Barreto. Kauno „Stumbro“ ekipos treneris iš Portugalijos po akistatos su „Trakų“ klubu neslėpė susierzinimo.

Kauniečiai 9-ajame A lygos ture savo aikštėje sugebėjo atimti du taškus iš šalies vicečempionų trakiškių. Šeimininkai atmušė svečių pirmąsias atakas ir užmezgė apylygę kovą, tačiau baigiantis pirmajam kėliniui kiek kurioziškai praleido įvartį. Paskutinę kėlinio minutę į jų vartus buvo skirtas 11 m baudinys, kai, gaudydamas kamuolį baudos aikštelės kampe ties galine linija, „Stumbro“ vartininkas R.Josviakis link sviedinio šoko kojomis į priekį ir užkliudė į baudos aikštelę įbėjusį „Trakų“ gynėją Vaidotą Šilėną. Darius Kazubovičius, smūgiuodamas nuo 11 m žymos, nesuklydo – 0:1.

Būtent šis epizodas išvedė iš pusiausvyros M.Barreto.

„Po tokių mačų galvoji, ką mes čia veikiame. Kai tik žaidžiame prieš favoritus, teisėjai ima priiminėti keistus sprendimus. Pavyzdžiui, kai kovojome su Vilniaus „Žalgiriu“, jų vartininkas sugavo rankomis gynėjo atristą kamuolį. Ir arbitras neskyrė „laisvo“ smūgio. Visame pasaulyje tai traktuojama kaip akivaizdus taisyklių pažeidimas, tik ne Lietuvoje, - dėstė portugalas. - Panaši situacija kartojosi su Marijampolės „Sūduva“, dabar su „Trakais“.

Nors jo auklėtiniai po pertraukos rezultatą išlygino, teisėjų darbas netenkino „Stumbro“ vairininko. Kauniečiai pasižymėjo 57 min., kai pasinaudojęs varžovų klaida Danielis Romanovskis atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę, kur kamuolį į vartus nukreipė Marius Papšys.

„Mes atvažiavome į Lietuvą vystyti savo projekto, auginti jaunus žaidėjus. Bet tai daryti sunku. Kaip aš turėčiau paaiškinti savo žaidėjams, kodėl jie yra skriaudžiami?“, - klausė M.Barreto.

Pasak portugalo, jo atstovaujami užsieniečiai į klubą investuoja daug laiko ir pinigų, tad nusipelno didesnės pagarbos.

„Mes nekalbame apie rezultatą. Šiuo atveju jis nėra toks svarbus, tačiau mes norime pagarbos. O Lietuvos futbolo situacija – bloga. Šiuo metu vadovo, prezidento neturi nei A lyga, nei šalies futbolo federacija. Jei nėra kitos išeities, galbūt mums verta išvis nežaisti su favoritais, o tik su Utenos, Jonavos ar „Kauno Žalgirio“ klubais ir tenkintis žemesnėmis vietomis? Per visą savo karjerą nemačiau nieko panašaus. O aš dirbau daug kur: ir Rusijoje, ir Vidurio Rytuose, ir Portugalijoje. Per artimiausias kelias dienas turėsiu daug ką apmąstyti“, - pabrėžė treneris.

„Stumbras“, pelnęs 6-ąjį tašką, aplenkė „Jonavą“ ir pakilo į 6-ąją poziciją. Jonaviškiai, šeštadienį namuose 1:4 nusileidę „Sūduvai“, žengia 7-ti. Autsaideris „Kauno Žalgiris“, turintis 2 taškus, 9-ojo turo mačą žais sekmadienį savo aikštėje su Utenos „Uteniu“.

Kauno „Stumbras“ – Trakų „Trakai“ 1:1 (0:1)

„Stumbras“: R. Josviakis, A. Almeida, J. Nazare, M. Junioras, T. Snapkauskas, L. Artimavičius, F. Lopezas, K. Janonis (40 min. D. Romanovskis), A. Kore, L. Matčarašvilis (82 min. D. Barauskas), N. Boucharebas (54 min. M. Papšys).

„Trakai“: I. Plūkas, J. Januševskis, P. Krukas, A.Wakili, V. Borovskis, V. Šilėnas (74 min. T. Labukas), M. Vorobjovas, A. Byčenokas, M. Maksimovas, Oscaras, D. Kazubovičius. 

Įvarčiai: M.Papšys (57); D.Kazubovičius (45+1 iš baudinio).

Geltonos kortelės: L.Matčarašvilis (54); V.Šilėnas (68), V.Borovskis (72).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris"     8 7 0 1   16:5   21

2. Marijampolės „Sūduva"   9 5 3 1   20:12  18

3. Klaipėdos „Atlantas"    8 5 2 1   15:5   17

4. Trakų „Trakai“          9 3 5 1   7:5    14

5. Utenos „Utenis"         8 2 2 4   6:14    8

6. Kauno „Stumbras"        9 1 3 5   6:14    6

7. Jonavos „Jonava"        9 1 3 5   11:16   6

8. „Kauno Žalgiris"        8 0 2 6   5:15    2

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A. Paniukovas („Atlantas“) – 9, D.Šernas ir Elivelto (abu iš „Žalgirio“) – po 6 įvarčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių