A.Preikšaitis: „Dabar Lietuvos rinktinės prisibijoma“

Su Serbija, prieš kurią teks kautis šeštadienį, Lietuvos rinktinė jau yra susitikusi prieš trejus metus Pasaulio čempionato kvalifikacinėse varžybose. 2005 metų rudenį abu mačus lietuviai pralaimėjo vienodais rezultatais 0-2, išvykoje ir namuose.

Abiejų dvikovų dalyvis buvo Aidas Preikšaitis, kuris pernai baigė futbolininko karjerą ir įvykius stebi iš šalies. 48 kartus Lietuvos rinktinei atstovavęs buvęs saugas futbolas.lt tikino esąs maloniai nustebintas dabartinės komandos startu 2010 metų Pasaulio čempionato atrankoje ir sakė, kad dabar mūsiškių jau prisibijoma.

- Ar ši komanda gali sužaisti Belgrade geriau, negu ta, kurioje žaidėte Jūs? Kaip ji turėtų žaisti, norėdama tai pasiekti?

- Laukia labai sunkios rungtynės. Pakanka pažiūrėti į Serbijos rinktinės sudėtį. Bet sužaisti dabartinė Lietuvos rinktinė turėtų geriau, nei mes tada. Šiemet pirmą kartą įveikėme rumunus jų aikštėje, ir tokiu rezultatu, kuris viską pats už save sako. Austrai irgi buvo sumušti.

- Ką manote apie Serbijos komandą?

- Ji turi savo stilių - tą senąjį Jugoslavijos futbolo mokyklos stilių. Bet kokiu atveju, Serbijos futbolas yra stiprus. Italijos, Anglijos ar Vokietijos klubai yra ne A lygos klubai, o serbai joje jaučiasi puikiai. Aišku, priklausys ir nuo trenerių. Kokią taktiką jie pasirinks, kaip išdėstys žmones aikštėje.

- Kokią taktiką 2005 metais serbai pasirinko prieš lietuvius?

- Kaip supratau, jų užduotis buvo greitai įmušti įvartį ir kontroliuoti žaidimą. Kažin, ar dabar jie žais taip pat. Po pergalių atrankos ciklo starte, dabar mūsų rinktinės prisibijoma.

- Prieš trejus metus per dvejas rungtynes į serbų vartus nepavyko įmušti įvarčio. Nuo to laiko, mažiausiai Serbijos rinktinėje pakito būtent gynybos linija. Ar tai nežada didelių sunkumų mūsų puolėjams?

- Įmušti nepavyko, bet progų, kiek pamenu, turėjome. Galbūt jų gynėjų pavardės ir yra labai skambios, bet žaidžia ne pavardės, o žmonės. Žmonės ima ir suklysta.

- Ar tikėjotės tokio Lietuvos rinktinės starto?

- Tikrai nesitikėjau, buvau labai nustebintas. Labai maloniai nustebino ir žaidimu ir rezultatais. Tokių rezultatų, kokiais Lietuvos rinktinė startavo, duok dieve, būtų daugiau.

- Kaip manote, dėl ko taip įvyko? Dėl trenerio? Ar dėl to, kad komanda subrendo?

- Komandoje liko praktiškai tie patys žmonės, nebent įsiliejo vienas kitas jaunesnis žaidėjas. Manau, jog susidėjo daug aplinkybių. Komanda jau pernai atrodė gana stipri, o dabar atėjus naujam treneriui dar labiau sustiprėjo.


Šiame straipsnyje: futbolasLietuva-Serbija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių