Anglijos futbolininkės lietuvių nepagailėjo

0:14 – toks milžiniškas atstumas skiria Lietuvos ir Anglijos merginų futbolą. Pirmadienį Kaune prasidėjusiame Europos jaunių (iki 17 metų) čempionato atrankos turnyre šeimininkių komanda startavo triuškinamu pralaimėjimu.

S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione dangus verkė dar gerokai iki mačo pradžios. Po rungtynių ašarą nubraukė ir Lietuvos futbolininkės. Vos prasidėjus rungtynėms viešnios iškart įrodė, kodėl Anglija yra vadinam futbolo tėvyne.

Jau pirmosios varžovių atakos privertė sunerimti Lietuvos ekipos trenerį Rolandą Čepkauską. Nerimauti ilgai neteko – mačo teisėja iš Turkijos Sibel Kolcak jau 3-ąją min. paskyrė 11 m baudinį už lietuvių pražangą baudos aikštelėje. Jį šaltakraujiškai realizavo Lauren Hemp. Pastaroji Anglijos ekipos narė vėliau pasižymėjo dar tris kartus. 10-ąją min. bričių pranašumą įtvirtino Nicole Douglas. Ji taip pat pelnė 4 įvarčius. Netrukus, 17-ąją min., tapo aišku: lietuvės kamuolį iš tinklo trauks tiek sykių, kiek panorės jų varžovės. Lauren Hemp stipriu smūgiu pasiekė triuškinamą ribą – 3:0.

Nors šeimininkės ir stengėsi atsilaikyti ir bent užmegzti atakas, jų reidai baigdavosi vos prasidėję. Lietuvės per visas rungtynes vos kelis sykius perėjo aikštės vidurį, o į vartus smūgiavo tik sykį. Pavojingomis progomis net nekvepėjo.

Tuo tarpu britės kėlinį baigė su 9 įmuštais įvarčiais. Kadangi šios amžiaus grupės rungtynės trunka ne 90 min., kaip kad suaugusiųjų futbole, o 80 min., viešnios iki pertraukos mušė įvarčius vidutiniškai beveik kas keturias minutes!

Po pasitarimo ir poilsio vaizdas kiek pasitaisė. Bent jau šeimininkių vartininkė Emilija Kaselytė vis dažniau atremdavo bričių dūrius. Vis dėlto priešininkės pasiekė dar 5 įvarčius ir šventė įtikinamą pergalę – 14:0.

Kitose grupės rungtynėse Marijampolėje Slovėnijos futbolininkės rezultatu 0:1 nusileido Rusijai. Trečiadienį jaunosios Lietuvos futbolininkės Kaune žais su Rusijos ekipa. Grupės favoritė Anglijos komanda Marijampolėje egzaminuos Slovėnijos rinktinę. Atrankos turnyras baigsis šeštadienį lietuvių akistata Kaune su slovėnėmis, bei Rusijos ir Anglijos merginų susidūrimu Marijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių