2012 m. Europos čempionato atrankos burtuose Lietuva bus ketvirtajame krepšelyje

Kitų metų vasarį traukiant 2012 metų Europos pirmenybių burtus Lietuvos nacionalinė rinktinė bus ketvirtajame krepšelyje. 

Tai paaiškėjo Europos futbolo asociacijų sąjungai (UEFA) paskelbus naujausią nacionalinių rinktinių reitingą, į kurį buvo įtraukti paskutiniai rezultatai 2010 metų Pasaulio futbolo čempionato atrankos Europos zonos varžybose.

Taškų duoda kiekvienas įvartis

Nuo praėjusių metų gegužės galiojančioje UEFA rinktinių reitingų sistemoje atsižvelgiama į komandų rezultatus paskutiniuose trijuose atrankos cikluose ir dvejuose finaliniuose turnyruose.

Šiuo atveju tai bus pasirodymai 2006 m. Pasaulio ir 2008 m. Europos pirmenybėse bei 2010 metų Pasaulio čempionato atrankoje. Draugiškų mačų rezultatai neskaičiuojami.

Už žaistas rungtynes nepriklausomai nuo rezultato komandos gauna 10 tūkstančių reitingo taškų, už pergalę papildomai skiriama 30 tūkst., už lygiąsias - 10 tūkst. Už pelnytą įvartį skiriamas 501 taškas, už praleistą atimama 500. Vien sužaistos rungtynės prideda 10 tūkstančių taškų.  Surinktas taškų skaičius dalijamas iš žaistų rungtynių. Pačio seniausio ciklo rezultatai vertinami dvigubai mažiau, rašo futbolas.lt.

Lietuvos rinktinė per paskutinius du atrankos ciklus sužaidė 22 rungtynes, iškovojo 9 pergales, kartą sužaidė lygiosiomis ir patyrė 11 pralaimėjimų, įmušė 21 įvartį ir praleido 24. 2006 metų Pasaulio čempionato atrankos cikle lietuvių sąskaitoje - 10 rungtynių, 2 pergalės, 4 lygiosios, 4 pralaimėjimai ir įvarčių santykis 8-9.

Pagal šiuos rezultatus lietuviai reitinge surinko 22071 tašką ir užėmė 33 vietą tarp 53 komandų.

Aštuoni potencialūs varžovai atkrito

2012 m. Europos čempionato burtuose dalyvaus tik 51 ekipa, nes Lenkija ir Ukraina į finalinį etapą pateko kaip šeimininkės.

Burtų traukime komandos bus po devynias suskirstytos į penkis krepšelius, o šeštą krepšelį sudarys septynios komandos.

Lietuvos rinktinė pateko į ketvirtąjį krepšelį kartu su būsima Pasaulio čempionato dalyve Slovėnija,  Latvija, Vengrija, Baltarusija, Belgija, Velsu, Makedonija ir Kipru. Tai reiškia, kad su šiomis komandomis lietuviai patekti į vieną atrankos grupę negali.

Atrankos varžybose šešiose grupėse bus po šešias komandas, o trijose - po penkias. Mūsiškių varžovais gali tapti po vieną komandą iš kiekvieno krepšelio.

Burtuose bus tik dvi išimtys - į vieną grupę dėl politinių sumetimų negali patekti Armėnija ir Azerbaidžanas bei Rusija ir Gruzija.

2012 metų Europos čempionato, kurio finalinis etapas vyks Lenkijoje ir Ukrainoje, atrankos burtai bus ištraukti vasario 7 dieną Varšuvoje.

2012 metų Europos čempionato atrankos burtų krepšeliai 

1 krepšelis

2 krepšelis

3 krepšelis

4 krepšelis

5 krepšelis

6 krepšelis

Ispanija

Graikija

Izraelis

Slovėnija

Juodkalnija

Azerbaidžanas

Vokietija

Čekija

Bulgarija

Latvija

Albanija

Liuksemburgas

Olandija

Švedija

Suomija

Vengrija

Estija

Malta

Italija

Šveicarija

Norvegija

Lietuva

Gruzija

Farerų salos

Anglija

Serbija

Airija

Baltarusija

Moldova

Andora

Kroatija

Turkija

Škotija

Belgija

Islandija

San Marinas

Portugalija

Danija

Šiaurės Airija

Velsas

Armėnija

 

Prancūzija

Slovakija

Austrija

Makedonija

Kazachstanas

 

Rusija

Rumunija

Bosnija ir
Hercegovina

Kipras

Lichtenšteinas

 


Šiame straipsnyje: Futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių