Sniego kalnus išveš tik iš kelių gatvių

Kelias dienas Kaune siautėjusi pūga paliko akivaizdžius pėdsakus – visame mieste riogso kalnai sniego. Tačiau artimiausiu metu sniegas bus išvežtas tik iš centrinių miesto gatvių.

Sniego kalnai liks ir Laisvės alėjoje

Valdininkai aiškina, kad išgabenti sniegą iš miesto – per brangu, nes vieno kubinio metro išvežimas kainuoja 17,58 lito (be PVM).

„Jau suplanavome, kad iki Kalėdų sniegas bus išvežtas tik iš tų miesto centre esančių zonų, kuriose yra automobilių statymo vietos: Vasario 16-osios, Maironio, A. Mickevičiaus, I. Kanto gatvių“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Sniego kalnai ir toliau puikuosis centrinėje miesto gatvėje – Laisvės alėjoje. Anot A. Pakalniškio, jo vežti neketinama.

Rotušės aikštėje sniegas irgi liks, nes prie Kalėdų eglutės planuojama įrengti pramogų kalnelį mažiesiems.

„Iš sniego supilsime kalnelį, kad vaikai turėtų kur čiuožinėti“, – sakė A. Pakalniškis.

Žada valyti daugiau gatvių

Kiekvieną dieną bendrovės „Kauno švara“ valymo ir barstymo technika aplanko 250 miesto gatvių, kuriomis važiuoja miesto viešasis transportas.

Savivaldybė iki Kalėdų planuoja papildomai išvalyti dar 55 miesto gatves.

„Visų seniūnijų esame prašę, kad pasiūlyti po penkias gatves, kurios nėra įtrauktos į valomų gatvių sąrašą, tačiau yra nepravažiuojamos dėl gausaus snygio“, – tvirtino A. Pakalniškis.

Jeigu artimiausiomis dienomis ir toliau nesnigs, miesto tvarkdariai žada imti valyti ir mažesnes Kauno gatveles.

Gyventojų darbas – veltui

„Valdžia prašo, kad mes patys atsikastume savo kiemus, šaligatvius, tą ir darome, bet kiekvieną dieną jų pačių technika vėl sniegu užverčia mūsų keliukus“, – portalui kaunodiena.lt skundėsi kaunietis Juozas Rutkauskas.

Vyras gyvena Vydūno alėjoje. Jis kartu su savo kaimynais griebia kastuvus, kad atlaisvintų įvažiavimą į kiemą ir nukastų takelį pėstiesiems.

„Šiandien iš ryto nukasiau taką, bet po valandos pravažiavo „Kauno švaros“ traktoriukas, valęs gatves, ir vėl visą sniegą suvertė ant mūsų įvažiavimo“, – apgailestavo J. Rutkauskas.

Su tokia bėda turbūt susiduria ne vienas kaunietis, gyvenantis prie gatvės. Nuo kelio nustumtas sniegas paprastai lieka šalikelėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai gerai

Labai gerai portretas
Puiki idėja. Kalniukus padarykit ne tik Rotušės a. ir ne tik vaikams. Pvz. puiku būtų nuo kalniuko tiesiai į autobusą ar troleibusą. Tikrai saugiau, negu kai autobusai ir troleibusai sustoja toli nuo šaligatvio, nes negali per pusnis privažiuoti prie krašto, o tu slidžia gatve turi pasiekti priekines duris arba šaligatvio kraštą, kai išlipi.

ir aisku

ir aisku portretas
pirmiausia is sudmerio gatves...

Taigi

Taigi portretas
Kitaip Kaune ir negali būti. Jiems tik "stažuotis" kurortuose nebrangu.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių