Sniego gniaužtuose atsidūrusiame Kaune – daugiau avarijų

Ketvirtadienio rytą kauniečiams vėl teko išbandymas – saugiai automobiliu nuvažiuoti į darbą. Miesto gatvės, nors ir barstomos, buvo nenuvalytos.

Pėsčiųjų perėjoje partrenkta moteris

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovo Kęstučio Kasciukevičiaus duomenimis, šįryt avarijų Kaune registruota daugiau nei įprastą dieną. Štai Varnių gatvėje sužalota per perėją ėjusi moteris.

„Apie 8 val. Varnių gatvėje automobilis partrenkė 57 metų moterį V. V. Ji dėl patirtų sužalojimų nuvežta į gydymo įstaigą.“, – sakė K. Kasciukevičius.

Nelaimė įvyko, kai 70-mečio vyro L. R. vairuojamas automobilis „Ford Mondeo“ važiavo link Panerių gatvės. Avarijos aplinkybes aiškinasi pareigūnai.

K. Kasciukevičius akcentavo, kad policija turi tik tuos duomenis apie eismo įvykius, į kuriuos buvo iškviesta policija.

„Sunku tiksliai įvardinti, kiek mieste įvyko avarijų, nes nemažai vairuotojų patys pildo eismo įvykių deklaracijas“, – sakė jis.

Pavojingiausia – ryte ir vakare

Vakar vakare apie 18 val. Kaune užfiksuotos dvi avarijos, per kurias taip pat buvo nukentėjusiųjų. Taikos prospekte 62-ejų K. J. vairuojamas automobilis „Daewoo Lanos“ partrenkė ir sužalojo per kelio važiuojamąją kelio dalį ėjusią pėsčiąją. 61-erių metų moteris dėl sužalojimų buvo išvežta į ligoninę.

Kita avarija įvyko Raudondvario plente susidūrus „Rover 620“ ir „BMW 530D“. Buvo sužalota automobilio „Rover“ keleivė E. F., gimusi 1984 metais.

Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkas Tautvydas Pučius tvirtino, kad avarijos dažniausiai įvyksta ryte arba vakare, kai jau sutemsta.

„Vakar Kaune buvo 12 techninių ir dvi įskaitinės avarijos, per kurias buvo sužeisti du žmonės. Šiandien iki 16 val. policija užregistravo šešis eismo įvykius“, – pasakojo T. Pučius.

Pareigūnas įsitikinęs, kad dėl padidėjusio avaringumo kaltos ne vien oro sąlygos ir greičio viršijimas.

„Vakarais matomumas prastas, sninga, be to, dažnai vairuotojai pamiršta nusivalyti automobilių langus“, – įvairias priežastis vardijo T. Pučius.

Gatves valė po rytinio piko

Už miesto gatvių priežiūrą atsakinga bendrovė „Kauno švara“ praėjusią naktį gatves šlapios druskos mišiniu pradėjo barstyti nuo 2.30 val. Tik šį rytą, nuo 9 val., gatvės pradėtos valyti.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos teigimu, per praėjusią naktį kai kuriose šalies vietose prisnigo iki 7 centimetrų.

Sinoptikai prognozuoja, kad ir penktadienį Lietuvoje smarkiai snigs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kodel tik 9 val ryto buvo valomi keliai?

tomas

tomas portretas
O kodel vazineja idiotai ir rikiuojasi nesidaro ir per juos avarijos ivyksta?

-

- portretas
Kai visi i darbus isvazinejo, padare vezes valytuvams, tuomet ir pradejo valyti:). Barstymo pozymiu savanoriuose visai nesimate. Bet keliai isvaziuojami su zieminemis padangomis. O bmw ir kt auto su universaliom stabde eisma kaip visada.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių