Siekiama prisivilioti didžiausią pasaulyje regatą

Uostamiestis puoselėja idėją 2015 metais tapti vienu iš didžiausios pasaulyje jachtų regatos „Volvo Ocean Race“ tarpiniu sustojimo tašku.

Klaipėdos regiono plėtros tarybos posėdyje Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pristatė siūlymą dalyvauti tokio masto reginyje.

„Paraišką dalyvauti atrankoje turėtų teikti savivaldybė. Tačiau be regiono ir respublikinio palaikymo kažin ar tai mums vieniems pavyktų. Be abejonės, prie bendro reikalo turėtų prisidėti ir uostas, o gal net ir privačios lėšos“, – kalbėjo meras.

Daugelis pasaulio uostų daugelį metų kovoja dėl tokios galimybės.

„Mums tektų susirungti su Švedijos Stokholmo uostu, Olandijos Amsterdamu. Tai liudija, kokio masto varžybas ketina uostamiestis prisikviesti. Klaipėdai tai kol kas - tik teorinė galimybė, bet tam, kad tai taptų realybe, turime padaryti viską“, – sakė V.Grubliauskas.

Visame pasaulyje garsi jachtų regata vyksta kas trejus metus. Šiemet regata finišuos Airijoje, Galvėjaus mieste.

2009-aisias uostamiestis buvo tapęs regatos „Tall Ships Races“ finišo uostu.

„Būtų puiku pretenduoti tapti finišo uostu. Žino0a, kad pasiruošimas šiam renginiui kainuos ne vieną milijoną litų, tačiau šios regatos organizatoriai pateikia įspūdingus skaičius apie tai, kokią naudą gauna regatą priėmęs uostas. Teigiama, kad nauda investicijas viršija keliasdešimt kartų“, – sakė Klaipėdos meras.

V.Grubliauskas pažymėjo, kad uostamiesčio struktūra ir patirtis panašioje regatoje gali būti patraukli renginio organizatoriams.

„Tačiau vien mūsų noro ar ambicijos nepakanka, turėsime įvykdyti vieną sąlyga – regatoje turi dalyvauti šalį atstovaujanti jachta“, – tikino V.Grubliauskas.


Šiame straipsnyje: regata

NAUJAUSI KOMENTARAI

Buriuotojas

Buriuotojas portretas
Įdomu, ar meras žino, koks yra vienos dalyvaujančios jachtos biudžetas?

emigrant

emigrant portretas
Drambliuku svajones....

vasia

vasia portretas
gal jie girti...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių