Žurnalistams pristatytas Lenkijos ir Danijos pirmininkavimas ES

Artėjanti pusmetį trukusio Lenkijos pirmininkavimo Europos Sąjungai pabaiga ir netrukus prasidėsiantis Danijos pirmininkavimas paminėtas renginiu Vilniuje.

Antradienio vakarą Lietuvos sostinės senamiestyje įsikūrusiame Lietuvos ambasados pastate organizuotas priėmimas žurnalistams. Jį kartu su Lenkijos ambasada Vilniuje surengė Europos Komisijos atstovybė bei Danijos ambasada.

Tai buvo vienas paskutiniųjų įvykių, baigiančių Lenkijos pirmininkavimą ES. 2012 metų sausio 1 dieną pirmininkavimą bendrijai perims Danija.

Lenkijos ambasadorius Lietuvoje Januszas Skolimowskis savo kalboje pastebėjo, kad pirmininkaujant ES Varšuvai pavyko pasiekti kai kuriuos svarbius keltus tikslus – parengti pasiūlymai dėl daugiamečio bendrijos biudžeto, surengtas aukščiausiojo lygio Rytų partnerystės susitikimas, su Kroatija pasirašyta Stojimo į ES sutartis, pradėta Europos demokratijos fondo iniciatyva.

Be to, Lenkijos pirmininkavimo metu pavyko pasiekti susitarimą tarp visų ES šalių dėl to, kaip šios organizacijos pareiškimai pristatomi tarptautinėse organizacijose.

Danijos ambasadorius Vilniuje Jorgenas Molde pareiškė tikįs, kad per ateinantį pusmetį, kai jo valstybė pirmininkaus ES, be kita ko pavyks pasiekti kompromisus dėl 2014-2020 metų bendrijos finansinės perspektyvos, pirmiausia – žemės ūkio finansavimo srityje.

Vakaro metu pristatyti tradiciniai lenkų bei danų patiekalai, surengtas žinių apie Lenkiją, Daniją ir ES konkursas. Jo metu reikėjo atsakyti į kelis klausimus – tarp jų „kada buvo pakrikštyta Lenkija“, „kelintą kartą ES pirmininkaus Danija“ ar „kaip vadinasi ES inovacijų programa iki 2020 metų“.

Meninėje dalyje svečiai patys dalyvavo statant „šešėlių teatro“ trumpus spektaklius. Surengtas grupės „Saulės kliošas“ koncertas.

Renginyje dalyvavo daugiau kaip 100 nacionalinės ir vietinės žiniasklaidos atstovų.


Šiame straipsnyje: ESLenkijaDanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių