Ž.Šilgalis traukiasi iš LiCS frakcijos Seime, į ją grįžo V.Valkiūnas

Liberalcentristas Žilvinas Šilgalis traukiasi iš valdančiajai koalicijai priklausančios Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos. Frakciją nuo sugriuvimo išgelbėjo į ją grįžęs Valdemaras Valkiūnas.

Ž.Šilgalis penktadienį BNS sakė rytą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravęs savo pareiškimą dėl pasitraukimo iš LiCS frakcijos. Oficialiai jis frakcijos nariu nebebus, kai šis pareiškimas bus perskaitytas per plenarinį posėdį.

Ž.Šilgalis tvirtino jau senokai esąs nepatenkintas frakcijos darbu, apie tai jis esą su bendražygiais kalbėjo ne kartą.

"Manęs netenkina, kad pagrindinė frakcijos vertybė liko tik postų išsaugojimas, geresnių sąlygų sudarymas, didesnio kabineto turėjimas, - BNS sakė politikas. - Esu dar jaunas politikas, nenoriu plaukti pasroviui."

Ž.Šilgalis teigė, kad jo požiūris ir parama valdančiajai Permainų koalicijai lieka nepakitusi - jis balsuos tik už tokius sprendimus ir įstatymus, kuriuos manys esant naudingus. "Kaip žinote, aš ir dabar palaikydavau ne visus projektus", - pabrėžė parlamentaras.

Pasitraukęs iš LiCS frakcijos Ž.Šilgalis taps Mišrios Seimo narių grupės nariu.

Liberalcentristai šiuo metu Seime turi 7 atstovus. Pasitraukus Ž.Šilgaliui, ji turėtų suirti, nes pagal Seimo statutą frakciją sukurti gali ne mažiau kaip 7 parlamentarai.

Tačiau LiCS frakciją nuo suirimo išgelbėjo V.Valkiūnas, penktadienį paskelbęs, kad grįžta į ją iš Mišrios Seimo narių grupės. V.Valkiūnas LiCS frakcijos nariu jau buvo nuo 2008 metų lapkričio iki 2009 metų vidurio, tačiau tada pareiškė negalįs dirbti su frakcija dėl jų liberalizmo.

Pasak LiCS seniūno Algio Čapliko, liberalcentristai palaiko V.Valkiūno siūlymus įvesti ekologinį automobilių mokestį tranzitu per Lietuvą važiuojančiam užsienio transportui, peržiūrėti greičio apribojimus ir ieškoti galimybių tam tikruose ruožuose padidinti leistino greičio ribas (60, 100, 140 km/h), skatinti švietimo darbuotojus, numatant 2 proc. dydžio specialias priemokas, įgyvendinti tėvų pensijos idėją, atsisakyti alternatyvios energijos plėtros, jei energijos kaina rinkoje yra 20 procentų didesnė nei esama.

"Džiaugiuosi, kad frakcija negrius, kad rado naują narį", - BNS sakė Ž.Šilgalis.

Paklaustas, ar trauksis ir iš partijos, politikas tvirtino dar nežinąs. "Dar nesu priėmęs sprendimo, matysime ateityje", - teigė jis.

Liberalcentristai neatmeta galimybės, kad Ž.Šilgalis gali tapti buvusio šios partijos pirmininko Artūro Zuoko kuriamo visuomeninio judėjimo nariu.


Šiame straipsnyje: šilgaliskoalicijaValkiūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių