Ž.Šilgalis atleistas iš komisijos pirmininko pareigų

Iš Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko atleistas Žilvinas Šilgalis. Naujuoju komisijos vadovu patvirtintas liberalcentristas Jonas Liesys.

Parlamentarai antradienį pritarė anksčiau komisijos narių priimtam sprendimui pakeisti vadovą. Už tai buvo 65 Seimo nariai, prieš buvo 12, susilaikė 13 politikų.

„Tikrai nepritarsiu brutaliam komisijos pirmininko nuvertimui, kuris tikrai puikiai dirbo. Čia politiniai žaidimai“, - teigė „darbietis“ Vydas Gedvilas.

Tuo metu „tvarkietis“ Rimas Ručys teigė, kad pagaliau komisijai vadovaus specialistas - J.Liesys yra 1978 metais yra baigęs Kauno kūno kultūros institutą, kur įgijo fizinio lavinimo dėstytojo specialybę.

Pats Ž.Šilgalis pareiškė, kad jis iš posto nuverstas dėl parengto Azartinių lošimų įstatymo projekto, pagal kurį labiau suvaržoma azartinių lošimų rinka. Anot jo, interesų grupės per konservatorių Jurgį Razmą inicijavo jo atstatydinimą iš Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininko pareigų. Šis atkirto, kad Ž.Šilgalio atleidimas iš komisijos vadovo pareigų nesumažina jo galimybių inicijuoti bet kokių įstatymų projektus.

Rugsėjo pabaigoje Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos nariai Ž.Šilgalį atstatydino iš pareigų atstatydino ir komisijos vadovu išrinko liberalcentristą J.Liesį, motyvuodami tuo, kad šis postas priklauso valdančiajai daugumai - Liberalų ir centro sąjungai (LiCS).
Ž.Šilgalis minėtos komisijos pirmininku Seimo kadencijos pradžioje paskirtas būtent kaip šios partijos narys, tačiau pernai jis paliko ir LiCS frakciją, ir partiją.


Šiame straipsnyje: Žilvinas Šilgalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių