Ž.Plytnikui gali tekti bylinėtis su pavaldine dėl žodžių apie nėštumą

Buvusi Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko pavaduotoja Eglė Sakalauskaitė į teismą padavė buvusį savo viršininką dėl jo pasakytų žodžių apie išgalvotą nėštumą.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas pirmadienį ketino surengti taikinamąjį posėdį privataus kaltinimo byloje dėl šmeižto, kurioje įtariamuoju traukiamas Ž.Plytnikas.

Teismui pamėginti sutaikyti šalis nepavyko, nes Ž.Plytnikas neatvyko. Bylą nagrinėjanti teisėja paskelbė, kad šaukimai Ž.Plytnikui buvo siunčiami į gyvenamąją vietą. Paaiškėjo, kad tuo adresu, kuriuo teismas siuntė šaukimą, Ž.Plytnikas nebegyvena, o teismui susisiekus telefonu, pranešė, kad į pirmadienio posėdį atvykti negali.

Teisėja paskelbė, kad šaukimą į posėdį vasario 15 dieną teismas siųs Ž.Plytnikui į darbovietę faksu.

E.Sakalauskaitė Ž.Plytniką į teismą padavė po žiniasklaidai pasakytų žodžių - „kiek man žinoma, ji ne pirmą kartą “laukiasi„, kai tik atsiduria tokioje situacijoje“.

Kilus skandalui dėl nėščios darbuotojos atleidimo, Ž.Plytnikas pareiškė, kad jo pavaduotoja E.Sakalauskaitė pareigų VPT neteko dėl etatų mažinimo, jai buvo siūlytos ir kitos pareigos, tačiau kito darbo dirbti nesutikusi.

Moteris su buvusiu viršininku bylinėjasi padedama advokato Egidijaus Losio.

„Tiesiog žmogus jaučia, kad jo teisės yra pažeistos, ir siekia apginti savo teises“,  - žurnalistams sakė pareiškėjos advokatas. Jis plačiau bylos nekomentavo. Žiniasklaidos dėmesio vengė ir E.Sakalauskaitė.

Jie teismui pateikė prašymą dėl uždaro posėdžio, kadangi byla yra susijusi su privačiu E.Sakalauskaitės gyvenimu. Teismas šį prašymą svarstys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena Kaunas

Irena Kaunas portretas
Kazkaip man tas Plytnikas pasidare labai keistas, jis vis papuola i nemalonias proceduras tai su STT, tai su kitais atvejais, tokiam aukstam pareigunui veltis i tokias intrigas ir kalbeti kas nereikia negalima, nes tik rodo jo nekompetencija tokioms pareigoms.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
O cia didele tragedija, pasakyti tokie zodziai. per daug zmonis pasidare svarbus sau ir kitiems.

Kostas

Kostas portretas
Teko su tokiomis panykėmis turėti reiklų, kai iškilo analogiškas atvejis dėl etatų mažinimo. Tada kai kurios kažkaip pastoja, tenka atleisti vertingesnius darbuotojus, o toms vėliau pastojimas tai prapuola, tai vėl atsinaujina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių