Žaibų pliūpsniai Alytuje buvo nutraukę TV programų transliaciją

22.19 val. Tokiu laiku birželio 3-iosios, ketvirtadienio, vakarą daliai vartotojų Alytuje nutrūko kabelinės televizijos transliacija, taip pat VDNET teikiamas internetas. Statybininkų gatvėje (netoli kabelinės TV biuro) gyvenantys internetą atgavo beveik po pusvalandžio, tačiau televizijos signalo negavo iki pat penktadienio 7 valandos ryto.

Kaip pranešė portalo alytausgidas.lt skaitytojai, VDNET signalas buvo sutrikęs ne visame Alytuje - Putinuose ir kitose miesto vietose veikė tiek kabelinės TV teikiamas internetas, tiek retransliuojamos TV programos.

Anot liudininkų, ketvirtadienio vakarą Alytuje trankęsi žaibai itin stipriai išsikrovė Statybininkų gatvėje. „Paprastai griausmas juk atsilieka nuo žaibo, o čia viskas įvyko vienu metu - kaip didelis šviesos pliūpsnis ir sprogimas vienu metu“, - „Alytaus gidui“ pasakojo įvykį mačiusioji Vidzgirio gyventoja. Volungės gatvės gyventojai tvirtino kamuolinį žaibą matę sporto aikštyne tarp „Volungės“ mokyklos ir daugiaaukščio namo, kuriame įsikūrusi kabelinė televizija.

Portalo alytausgidas.lt  „Facebook“ profilio naršytojai rašo, kad po didžiųjų žaibų TV programų iki ryto nematė dalis Vidzgiryje gyvenančių kabelinės televizijos klientų. Ar su tokia problema susidūrė ir daugiau alytiškių, duomenų negauta. VDNET atstovai Alytuje tekonstatuoja, kad gedimas buvo ne stotyje, o kai kurių namų įrangose. Kadangi tikslūs avarijos padariniai dar nežinomi, komentuoti situacijos televizininkai nepanoro.

Kaip „Alytaus gidui“ sakė prisistatyti nenorėjęs TV specialistas, panašu, kad žaibui pataikius į Vidzgiryje esančius namus, transliacijos sutrikimų būta dėl įtampos šuolių. Žaibo Alytuje apsilankyta neeilinio - gamtos stichija nukirto ir ore kabėjusius radijo taškų laidus. Pasak žinovo, po žaibavimo interneto įranga turėjo persikrauti, todėl po kurio laiko vėl ėmė veikti. TV įrangą, matyt, teko keisti, tad transliacijos atkūrimo daliai VDNET klientų teko laukti iki penktadienio 7 valandos ryto.


Šiame straipsnyje: Kauno regionasAlytusTVžaibas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių