Z. Vaigauskas: pranešimų apie galimą balsų pirkimą negauta

Seimo nario rinkimai trijose apygardose vyksta gana sklandžiai, pranešimų apie galimą balsų pirkimą negauta, sekmadienį sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

„Vieną kitą skundą esame gavę, bet dar tikriname, apie papirkimus pranešimų neturime“, - sakė jis.

VRK vadovo teigimu, tikrinama, ar Biržų-Kupiškio apygardoje vienos komisijos nariai galėjo leisti balsuoti asmeniui už savo šeimos narį.

„Čia rimčiausias pranešimas, bet dar tikriname informaciją“, - teigė Z.Vaigauskas.

Anot jo, nesulaukta skundų ir dėl rinkimų komisijų narių elgesio. Po pirmojo rinkimų turo pareigų neteko trys komisijų nariai, rinkimų dieną balsavimo apylinkėje buvę neblaivūs.

Paprašytas įvertinti rinkėjų aktyvumą Rinkimų komisijos vadovas sakė negalįs jo vadinti nei blogu, nei geru.

„Negaliu vertinti blogai, bet negaliu vertinti ir gerai. Norėtųsi, kad daugiau rinkėjų ateitų“, - sakė jis.

Nepaisant to, koks bus aktyvumas, rinkimai bus laikomi įvykusiais, trys parlamentarai bus išrinkti, nebent būtų nustatyta rimtų tvarkos pažeidimų, dėl kurių tektų anuliuoti rinkimų rezultatus.

„Bet kol kas neatrodo, kad taip galėtų nutikti“, - sakė Z.Vaigauskas.

Sekmadienį Zarasų-Visagino, Biržų-Kupiškio bei Ukmergės apygardose vyksta rinkimų į Seimą antrasis turas. Iki 14 valandos čia balsavo 13,71 proc. rinkėjų, skelbia VRK. Dar 7,4 proc. rinkėjų balsavo iš anksto, specialiuose paštuose arba namuose.

Sekmadienį aktyviausi buvo Zarasų-Visagino apygardos rinkėjai, čia savo valios pareikšti atėjo 15,31 proc. rinkėjų, Biržų-Kupiškio - 12,75 proc., Ukmergės - 13,06 procento.

Per pirmąjį rinkimų turą kovo 3-iąją šiose apygardose rinkėjų aktyvumas buvo truputį didesnis. Tuomet iki 14 valandos balsavo 17,34 proc. rinkėjų.

Balsavimas rinkimų apylinkėse vyksta nuo 7 iki 20 valandos.

Tris tautos atstovus į Seimą šiose apygardose iš viso teisę rinkti turi 104 tūkst. 770 rinkėjų.

Antrajame rinkimų ture ture varžosi: Biržų-Kupiškio apygardoje socialdemokratas Aleksandras Zeltinis su „darbiečiu“ Ritu Vaiginu, Zarasų-Visagino apygardoje - „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava su socialdemokratu Nikolajumi Gusevu, Ukmergės apygardoje - socialdemokratas Kazys Grybauskas su konservatore Janina Galiauskiene.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bambaliniui

Bambaliniui portretas
Bambalini vėl tu VRK vadovauji, gėda bambalini. Tokie kaip Juršėnas ir tu sėdite po 20 metų ten pat. Todėl kad nėra kam jūsų pakeisti. O tai dar Lietuva ims ir atsigaus, išsipagirios!

seimo bezdukas

seimo bezdukas portretas
balsai buvo perkami, dabar perkami ir toliau bus perkami! politika rimtas verslas, todel butinos dideles investicijos!ir isrenkami bus tie, kurie bus reikalingi verslui!o i politika turi eiti ne jaunesni kaip 55 metu, nes jaunesni sugadinti nauju ideju ir pertvarkymo projektu...SENELIAI TURI RAMIAI SULAUKT 75 METU IR EITI I PENSIJA!

vytautas

vytautas portretas
Skaiciuoti reiketu tiksliau, - ne maziau 5 skaiciu po kablelio
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių