V.Žiemelis palieka konservatorius, nebelieka daugumos

Seimo narys Vidmantas Žiemelis teigia parašęs pareiškimą išstoti ir iš Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos, ir iš pačios partijos.

"Parašiau laišką dėl išėjimo ir iš frakcijos, ir iš partijos", - antradienį BNS sakė parlamentaras.

V.Žiemelio pasitraukimas iš TS-LKD reiškia, jog valdančioji Permainų koalicija nebetenka formalios daugumos parlamente. Be V.Žiemelio valdantieji turės 70 balsų Seime iš 141. Paramą valdantiesiems yra pažadėjusi 3 atstovus parlamente turinti Valstiečių liaudininkų sąjunga. Tačiau jie savo balsus yra pažadėję tik balsuojant dėl nepasitikėjimo Vyriausybe ir nepagrįstų interpeliacijų ministrams.

V.Žiemelis teigė tapsiąs Seimo opozicinės Krikščionių partijos frakcijos nariu.

Apie tai informuojantis pareiškimas Seime turėtų būti perskaitytas antradienį baigiantis vakariniam plenariniam posėdžiui.

Politikas neatmetė galimybės ateityje įstoti į šią partiją.

"Pritariu G.Vagnoriaus (Krikščionių partijos pirmininko - BNS) parengtam antikriziniam planui. Aš imtis panašių priemonių reikalavau per visą kadenciją", - tvirtino V.Žiemelis.

Kokius pasitraukimo motyvus nurodė TS-LKD adresuotame laiške jis atsisakė atskleisti, sakydamas, jog tai partijos vidaus reikalai.

TS-LKD lyderis premjeras Andrius Kubilius antradienį žurnalistams sakė nedramatizuojąs susiklosčiusios padėties.

"Tokia situacija buvo prieš gerą pusę metų, Arūno Valinsko vadovaujamai Tautos prisikėlimo partijai suskilus į dvi dalis rugsėjo mėnesį. Mes gyvenome lygiai tomis pačioms aplinkybėmis, - tvirtino Vyriausybės vadovas. - Ir sprendimus sugebame priimti. Ir šiandien sugebėjome apginti sveikatos reformą, kurios torpedavimui opozicija buvo susitelkusi labai vieningai."

Antradienį valdančiosios daugumos balsais atmestas Seimo nutarimas, kuriuo norėta kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl sveikatos įstaigų pertvarkos teisėtumo.

Tačiau antradienį visas jėgas parlamente buvo sutelkusi ne tik opozicija, bet ir valdantieji. Kai kurie jų atstovai buvo atšaukti iš komandiruočių. Pavyzdžiui, Vitui Matuzui į Vilnių teko grįžti iš Zoknių, iš kur jis jau turėjo išskristi į Afganistaną.

Kovo 11-osios Akto signataras V.Žiemelis TS-LKD palieka jau antrą kartą. 1998 metais tuometinio premjero Gedimino Vagnoriaus iniciatyva jis buvo atleistas iš vidaus reikalų ministro pareigų ir 1999 metais pašalintas iš partijos.

V.Žiemelis drauge su tuometine sutuoktine Laima Andrikiene 2000 metais įsteigė Tėvynės liaudies partiją, vėliau persivadinusią į Lietuvos dešiniųjų sąjungą.

Į TS-LKD jis grįžo 2003 metais, Lietuvos dešiniųjų sąjungai prisijungus prie Tėvynės sąjungos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių