Vyriausybė patvirtino 2012-ųjų metų biudžeto projektą

Po šią savaitę trukusių įnirtingų diskusijų penktadienį Vyriausybė patvirtino 2012 metų valstybės, „Sodros“ bei Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetų projektus.

„Turiu pradėti nuo liūdnos žinios - jokių intrigų. Vyriausybė in corpore patvirtino visus biudžetus ir visus lydinčius įstatymus“, - penktadienį po neeilinio Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras Andrius Kubilius.

Pirmadienį projektai bus pateikti svarstyti Seimui. Spalio 17-oji yra paskutinė diena, kai dokumentai turi būti užregistruoti Seime.

„Aš tikiu, kad taip, kaip Vyriausybė šiomis aplinkybėmis elgėsi ypatingai atsakingai, lygiai taip atsakingai elgsis ir Seimas, ir toks biudžetas bus patvirtintas tam, kad galėtume drąsiai žiūrėti į kitus metus ir visus iššūkius, kuriuos mums gali sukelti situacija tarptautinėse rinkose, situacija kitose valstybėse“, - kalbėjo A.Kubilius.

Projekte numatoma, kad fiskalinis, arba valdžios sektoriaus deficitas 2012 metais sieks 2,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Tokio tikslo Vyriausybė siekia, įgyvendinama naujausią konvergencijos programą ir siekdama jau 2014 metais įsivesti eurą.
Tikimasi, kad papildomų pajamų bus surinkta iš valstybės valdomo turto ir „šešėlinės“ ekonomikos, apkarpius kai kurias investicijų programas.

Finansų ministerija prognozuoja, kad kitąmet BVP augs 4,7 procento.
Šią savaitę svarstant biudžetą valdančiojoje koalicijoje buvo kilę įtampų, kai dvi liberalios partijos pasipriešino konservatorių planams ir pasiūlė trims mėnesiams atidėti pensijų atstatymą, užuot papildomai sumažinus asignavimus valdžios institucijoms.
Ketvirtadienį koalicijos atstovai paskelbė, kad asignavimai bus mažinami labiau apkarpant investicijas, tačiau nemažinant darbo užmokesčio fondų, o pensijos bus grąžintos į prieš krizę buvusį lygį nuo kitų metų pradžios, kaip ir planuota.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių