Vyriausybė paskyrė valstybinę pensiją A.Šleževičiui

Ministrų kabinetas trečiadienį paskyrė pirmojo laipsnio valstybinę pensiją buvusiam premjerui Adolfui Šleževičiui, kuris Vyriausybei vadovavo nuo 1993 metų kovo iki 1996 vasario.

Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengą projektą, kuriam trečiadienį pritarė ministrų kabinetas, 63-ejų A.Šleževičiui valstybinę pensiją numatoma mokėti nuo šių metų spalio 1 dienos.

Tačiau posėdyje socialinės apsaugos ir darbo ministras Donata Jankauskas pažymėjo, kad šiuo metu Seime svarstomos pataisos, leisiančios valstybinės pensijos mokėjimą susieti ne tik su draudžiamosiomis, o su visomis asmens pajamomis. Pasak ministro, toks sprendimas leistų atšaukti jau paskirtų valstybinių pensimų mokėjimą.

Po posėdžio A.Kubilius žurnalistams sakė tikintis, kad toks įstatymas bus priimtas „pakankamai greitai“, ir jį priėmus, bus sustabdytas pensijų ir rentų mokėjimas pagal dabar galiojančią tvarką.

„Kalbame apie mokėjimą, o ne įstatyminės teisės į pensiją praradimą ar nepraradimą – pensijos nebus mokamos, kol bus gaunamos tokios pajamos, kaip bus numatyta naujame įstatyme“, - kalbėjo premjeras.

Iš posto A.Šleževičių išvertė vadinamasis bankų skandalas, kai jis likus dienai iki Lietuvos akcinio inovacinio banko bankroto atsiėmė terminuotą 135 tūkst. litų indėlį. A.Šleževičius 1996 metais premjero posto neteko Seimo sprendimu.

Pirmojo laipsnio valstybinės pensijos dydis yra 800 litų. Socialinių išmokų mokėjimo ir perskaičiavimo laikinojo įstatymo galiojimo metu, jei negaunama kitų valstybinių išmokų, išmoka mažinama iki 680 litų.

Įstatyme numatyta teisė į pirmojo laipsnio valstybinę pensiją  Lietuvos piliečiams, buvusiems Lietuvos Seimo pirmininku, premjeru, Aukščiausiojo ar Konstitucinio Teismo pirmininku, jei jie bent dvejus metus ėjo minėtas pareigas ir nebuvo atleisti iš pareigų apkaltos tvarka, o po atleidimo iš pareigų nebuvo teisti už tyčinio nusikaltimo padarymą.
Ši pensija skiriama, kai pretendentai sulaukia senatvės pensijos amžiaus arba yra pripažįstami nedarbingais ar iš dalies darbingais, netekusiais 60 procentų ir daugiau darbingumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TG

TG portretas
Ar siam sukciui ir biznieriui dar valstybine pensija paskirs tai butu nesamone

Pirmam

Pirmam portretas
Nesąmonė yra rinkėjai, tokius rinkę, o dabar šaukštai po pietų.

romas

romas portretas
Na biznierius tai ne vagis. Pirma. Ant biznieriu Lietuva ir laikosi. Bet sutinku, kad vagišius reikia bausti o ne skatinti, kitaip tampa aišku, kad jau ir tada buvo vogta kartu. Kitaip sakant pasidalinta...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių