Vyriausybė mėgins apsaugoti šilumos vartotojus nuo monopolistų

Vyriausybė artimiausiu metu pateiks priemonių paketą, kuris turėtų apsaugoti šilumos vartotojus nuo monopolistinių tendencijų, pirmadienį pranešė premjeras Andrius Kubilius.

Pasak Vyriausybės vadovo, svarstomos priemonės, „kad Vilniaus mieste nebūtų daromos kliūtys savarankiškiems šilumos energijos gamintojams gaminti šilumos energiją ir tiekti ją vartotojams“.

„Artimiausiu metu pasiūlysime tokių veiksmų paketą, kuris apsaugotų Vilniaus miesto vartotojus nuo monopolistinių tendencijų, kurios ypatingai Vilniaus mieste yra ryškiai matomos. Manau, kad tokie sprendimai padės ir kitose savivaldybėse vartotojams gauti pačią pigiausią šilumos energiją, kurią gali garantuoti tik sąžininga ir pilna konkurencija“, - žurnalistams sakė ministras pirmininkas.

Konkrečiau siūlomų priemonių A.Kubilius neįvardijo, tačiau paminėjo konkretų atvejį, kai, jo teigimu, tiekti šilumos energiją trukdoma Grigiškių popieriaus fabrikui.

„Vilniaus šilumos ūkyje, skirtingai, pavyzdžiui, nuo Klaipėdos arba Kauno šilumos ūkio, nėra sudaromos sąlygos konkurenciniams projektams sėkmingai plėtotis ir vystytis - tokiems projektams, kurie generuotų šilumos energiją ir teiktų tą šilumos energiją visiems vartotojams“, - kalbėjo premjeras.

„Vilniaus mieste tokie projektai nėra skatinami, priešingai, jiems yra trukdoma. Vienas iš tokių pavyzdžių yra Grigiškių popieriaus fabriko pastangos perteklinę šilumą teikti Vilniaus miesto gyventojams, kurių “Vilniaus energija„ nenori padėti realizuoti“, - teigė A.Kubilius.

„Vilniaus energija“ priklauso Prancūzijos kompanijai „Dalkia“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖMESIO RINKIMAI

DĖMESIO RINKIMAI portretas
PRIMENA, KAD RINKIMAI NE UŽ KALNŲ?

kaunietis

kaunietis portretas
nesuprantu ta valdzios bukagalviskuma,tai leiskit laisvai kiekvienam butui atsijungti nuo centrinio sildymo ir sildytis individualiai ar taip vadinamai autonomiskai kaip yra normaliose valstybese ir bus isspresta didele silumos eikvojimo problemos dalis,kam isradinet jau israsta dvirati

to kaunietis

to kaunietis portretas
ir tuo paciu kubilas su sekmoku ir savo partija zymiai pakels reitingus
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių