Vyriausybė draus ir ragins institucijas neišlaidauti prieš Kalėdas

Vyriausybė šiemet, kaip ir anksčiau, sau pavaldžioms institucijoms draus išlaidauti prieš Kalėdas ir ragins tuo sekti kitas valdžios įstaigas, ketvirtadienį sakė premjeras Andrius Kubilius.

„Matydami situaciją mūsų rinkoje, ekonomikos susitraukimą ir poreikį taupyti, solidarizuotis su žmonėmis, kiekvienais metais draudžiame Vyriausybės institucijoms, kurios privalo mūsų draudimų klausytis, raginame ir kitas institucijas - savivaldybių ir nuo Vyriausybės priklausomas institucijas - neišlaidauti prieš Kalėdas, neišsimokėti kalėdinių priedų, premijų. Tą patį darome ir šiais metais“, - Žinių radijui sakė A.Kubilius.

A.Kubiliaus teigimu, būtina siekti, kad nepanaudotos lėšos grįžtų į biudžetą, o nebūtų nepagrįstai išleidžiamos „premijoms ar kalėdinėms šventėms“.

„Rūpinamės, kad nebūtų to, kas pasitaikydavo prieš porą ar trejetą metų, kai nepaisant labai griežto taupymo, kuri nors, kad ir nedidelė institucija, matydama, kad iki metų pabaigos turi sutaupę dalį lėšų, puldavo staiga tas lėšas išleisti kokioms nors premijoms ar kalėdinėms šventėms“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.


Šiame straipsnyje: KalėdosKalėdinės premijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pajamos

Pajamos portretas
Ne visus tie pinigėliai aplanko. 2 metai, kaip negaunu atlyginimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių