V.Uspaskichas tikisi atgauti neliečiamybę Europarlamente

Finansiniais nusikaltimais kaltinamas Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas tikisi, kad „WikiLeaks“ paviešinti dokumentai leis jam susigrąžinti teisinę neliečiamybę, teigia apie Europos Sąjungos (ES) reikalus rašantis laikraštis „European Voice“.

Leidinio teigimu, politikas sieks susigrąžinti imunitetą Europos Parlamento Teisės reikalų komitete, kuris prieš metus jį panaikino Lietuvos prokurorų prašymu.

„European Voice“ primena paviešintuose amerikiečių dokumentuose cituojamus Lietuvos užsienio reikalų ministerijos pareigūno žodžius, kad Lietuvos Vyriausybė organizavo V.Uspaskicho pašalinimą iš vidaus politikos dėl jo tariamų ryšių su Rusijos slaptosiomis tarnybomis.

Kitame dokumente cituojamas vėliau premjeru tapęs tuometinis gynybos ministras Gediminas Kirkilas, kuris 2005 metais kalbėjo, jog socialdemokratai bandė sukurstyti perversmą Darbo partijoje.

Vis dėlto, „European Voice“ V.Uspaskicho galimybes vertina skeptiškai.

„Abejotina, ar Europos Parlamentas turės apetito imtis šių vidaus reikalų. V.Uspaskichą remia jo parlamentinė grupė ALDE, bet turbūt jam taip pat reikės centro kairiųjų Socialistų ir demokratų paramos“, - rašo „European Voice“.

Lietuvos prokurorai ikiteisminį tyrimą Darbo partijos atžvilgiu pradėjo 2006 metais, įtarus ją pateikus neteisingus duomenis apie pajamas, pelną ir turtą bei apgaulingai tvarkius apskaitą. Netrukus  įtarimai buvo pareikšti ir V.Uspaskichui. Tuomet jis išvyko į Rusiją, kur pasiprašė politinio prieglobsčio.

Į Lietuvą politikas grįžo 2007 metų rugsėjį. Bylos nagrinėjimas nebaigtas iki šiol, o prokurorai sako, kad kaltinamieji tyčia vilkina bylą.


Šiame straipsnyje: Viktoras Uspaskichas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vaiva

vaiva portretas
Kur mes ritamės, baisu. Niekaip niekas nesusitvarko su Uspaschiku. Jau visai ta mūsų Lietuvėlė bus išparduota ir parduota, o teisėsauga negali įkąsti niekaip Uspaschykui. Nejaugi neatsiranda SĄŽININGO TEISĖJO, PROKURORO, KURIS GALĖTŲ PRIČIUPTI JĮ IR NUBAUSTI.

ruta

ruta portretas
kodel tas zulikas vis dar atstovauja Lietuvai ?tegul prisiima atsakomybe paulauskas atvedes ta chama ir vagisiu i politika .

RM

RM portretas
Rinkėjai yra geriausia rykštė tokiems. Bet matome ką turime.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių