V.Uspaskichas per Seimo rinkimus Kėdainiuose nekandidatuos

Opozicinės Darbo partijos (DP) pirmininkas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas tvirtina dalyvausiąs kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose, dar svarsto, ar kandidatuoti vienmandatėje apygardoje, tačiau apsisprendė Kėdainiuose savo kandidatūros nekelti.

„Kėdainiuose tikrai neisiu, nes turime savo kandidatę Virginiją Baltraitienę, nenoriu jai trukdyti“, - šeštadienį BNS sakė V.Uspaskichas.

Šeštadienį Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje", per DP suvažiavimą pristatyti partijos kandidatai vienmandatėse apygardose per kitąmet vyksiančius parlamento rinkimus.

„Visos apygardos užpildytos, yra net daugiau norinčiųjų negu vietų“, - tvirtino V.Uspaskichas.

Jo pavardės tarp „vienmandatininkų“ nėra - „darbiečių“ lyderis teigė dar neapsisprendęs, ar dėl Seimo nario mandato kovosiąs vienmandatėje apygardoje.

„Dar nėra mūsų turo po Lietuvą tvarkaraščio. Kai jis bus, turėsiu apsispręsti, ar aš ten, ar čia“, - sakė Europos Parlamente dirbantis politikas.

Jis tvirtino nežinąs, kaip pavyktų suderinti darbą Europos Parlamente ir rinkimų kampaniją, mat norint laimėti naujoje apygardoje, ne Kėdainiuose, tektų paplušėti.

„Sąraše tikrai eisiu“, - pridūrė V.Uspaskichas.

Tačiau jis prisipažino europarlamentaro mandato atsisakysiąs tik tuo atveju, jeigu Darbo partija turės galimybę formuoti Vyriausybę.

V.Uspaskicho kadencija Europos Parlamente baigsis tik 2014-aisiais. Seimo rinkimai vyks 2012 metų spalį.

Šeštadienį „darbiečiai“ patvirtino pagrindines rinkimų kampanijos programos gaires. DP lyderio teigimu, pagrindinis akcentas bus ekonomikai pertvarkyti ir verslui skatinti. Konservatoriaus Andriaus Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės ekonomikos politiką jis pavadino beviltiška.

„Reikia paimti britišką ir prancūzišką ekonomikos modelį, kai sudaromos sąlygos vietos gamintojams, vietos produktams konkuruoti rinkoje“, - sakė V.Uspaskichas.

Anot jo, turi būti keičiama ir užsienio politika.

„Užsienio politika turi keistis į pragmatišką. Reikia mažinti mūsų gamintojų išlaidas“, - tvirtino europarlamentaras.

DP Seimo rinkimuose, pasak jos lyderio, dalyvaus viena, o po jų pasirengusi dėl bendradarbiavimo kalbėtis su visais, „su kuriais galėsime harmonizuoti mūsų programas“.

Šeštadienį į Klaipėdą pasveikinti aštuonerių metų gimtadienį švenčiančius „darbiečius“ buvo atvykę beveik visų partijų atstovai. V.Uspaskicho teigimu, nebuvo tik konservatorių.

Į šventinį suvažiavimą atvyko beveik 4,5 tūkst. partijos narių.

Darbo partija deklaruoja turinti per 12,5 tūkst. narių. Seime dirba dešimt jos atstovų, per vasarį vykusius savivaldos rinkimus ji gavo 165 mandatus iš 1,5 tūkstančio.

Šiuo metu Vilniaus apygardos teisme DP, kaip juridinis asmuo, ir jos lyderis su keliais bendražygiais teisiami dėl vadinamosios juodosios buhalterijos vedimo.

Generalinės prokuratūros duomenimis, 2004-2006 metais DP partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Naujausių sociologinių tyrimų duomenimis, per Seimo rinkimus „darbiečiai“ gautų apie 13 proc. rinkėjų balsų.


Šiame straipsnyje: Darbo partijaUspaskichas

NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
kalejime to aferisto vieta , o ne Seime ir juo labiau Europarlamente ?

cirkas tęsiasi

cirkas tęsiasi portretas
Vienas iš geriausių klounų Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių