V.Uspaskichas: dabar įvestas euras nuskurdintų tautą

Pirmadienį į portalo skaitytojų klausimus atsako europarlamentaras, Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Jis tikina, kad niekada nesistengtų kandidatuoti rinkimuose į Lietuvos prezidento postą, nes, europarlamentaro nuomone, Lietuvoje prezidentas neturi jokių galių.

"Jei žmonės labai nori mane matyti prezidentu, reikėtų pataisyti šiek tiek Konstituciją. Eiti prezidentu ir būti marionete aš nenoriu. Arba būti prezidentu, kaip Grybauskaitė - su griežtu tonu, bet be veiksmų - taip pat nenoriu", - svečiuodamasis portale sakė V.Uspaskichas.

Jis nepaminėjo, kad kandidatuoti į Lietuvos prezidentus jam neleidžia Konstitucija - joje numatoma, kad valstybės vadovas turi būti lietuvių kilmės asmuo.

Nesigėdija buvęs suvirintoju

Atsakydamas į skaitytojo repliką apie puikius sugebėjimus mulkinti minią, kurių esą V.Uspaskichas įgavo būdamas suvirintoju politikas nesutriko.

"Visiškai nesigėdiju, kad buvau suvirintoju - didžiuojuosi tuo. Jei paiimsite tikrus gerus politikus ir ministrus, jie visi buvo kažkuo pradžioje, bet tie , kurie neragavo paprasto darbuotojo duonos, yra nevykę ministrai ir politikai", - sakė jis.

V.Uspaskichas teigė, kad abu jo turimi diplomai (ir Pliachanovo akademijos, ir KTU) yra prokuratūros pripažinti galiojančiais ir grąžinti jam.

Esą daug daugiau klausimų dėl išsilavinimo gali kilti tiems, kurie buvę Sovietų Sąjungos planinės ekonomikos profesoriais išliko ekonomikos profesoriais ir kapitalizmo laikais neparašęs jokios naujos mokslinės  disertacijos.

Euras nuskurdintų tautą

Portalo 1diena.lt svečias tikina, kad jei šiuo metu būtų įvestas euras, tai nuskurdintų tautą.

"Yra svarstyklės: vienoje pusėje -  žmonių gerovė, valstybės likimas, kitoje - euras. Jeigu euras nusvers, reikia įvedinėti. Bet šiandien galiu pasakyti, pagal Mastrichto kriterijus, įvesti eurą reiškia nuskurdinti tautą. Nelinkėčiau tokia kaina įvedinėti euro. Reikia subalansuoti ekonomiką, pasiekti ekonomikos augimo ir tik tada įvedinėti eurą", - teigia V.Uspaskichas.

Visus V.Uspaskicho atsakymus skaitykite ČIA.


Šiame straipsnyje: Uspaskichasportalo svečias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių