V.Ušackas stoja į TS-LKD partiją

Europos Sąjungos misijos Afganistane vadovas, buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas stoja į valdančiąją Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partiją.

Tai BNS ketvirtadienį patvirtino pats V.Ušackas ir partijos Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas.

"Lietuvai šis laikotarpis nėra lengvas, šiandienos situacijos neabejotinai reikalauja daug iššūkių ir idėjų. Tikėdamas geresne Lietuva ir norėdamas prisidėti prie jos kūrimo, nusprendžiau prisijungti prie aiškią mūsų krašto viziją turinčios partijos, kuri yra vertybiškai artimiausia mano įsitikinimams", - BNS komentavo V.Ušackas.

Buvęs karjeros diplomatas, kuris šiemet buvo priverstas atsistatydinti iš ministro posto po prezidentės kritikos, pažymėjo, kad jam teko dirbti dvejose TS-LKD lyderio Andriaus Kubiliaus vadovaujamose Vyriausybėse - pirmąkart 1999-2000 metais jis buvo viceministras, o 2008-ųjų pabaigoje buvo paskirtas ministru.

"Užmezgiau puikius santykius, pažinau daug partiečių- savo krašto patriotų, kuriuos drąsiai galiu vadinti patikimais bendraminčiais. Mus vienija pagarba žmogaus orumui, asmeninės laisvės ir atsakomybės, laisvos rinkos, bendruomeniškumo, o taip pat krikščioniškos vertybės", - sakė V.Ušackas.

"Matydamas, kad ši politinė jėga vienija savo šalies mylėtojus, siekiančius užtikrinti Lietuvos saugumą bei kelti gerbūvį, tikiu, kad kartu su šiais žmonėmis galėsiu nuveikti gerokai daugiau Lietuvos vardan. Tai ir prisidėjo prie apsisprendimo", - pridūrė diplomatas.

M.Adomėnas BNS sakė, V.Ušacko prašymas partijos Vilniaus Senamiesčio skyriuje bus svarstomas ketvirtadienį.

Po prezidentės Dalios Grybauskaitės pareikšto nepasitikėjimo iš užsienio reikalų ministro pareigų atsistatydinusį V.Ušacką skirti ES specialiuoju atstovu ir Bendrijos misijos Afganistane vadovu vasario mėnesį nusprendė ES užsienio politikos vadovė Catherine Ashton (Ketrin Ašton).

Oficialiai šias pareigas, sujungusias du postus - ES specialaus atstovo ir misijos vadovo, - V.Ušackas pradėjo eiti balandžio 1 dieną.


Šiame straipsnyje: ušackasKonservatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių