Vulkaninių pelenų pavojaus nebėra, bet trūksta lėktuvų

Lietuvos oro erdvėje pavojingų Islandijos vulkanų pelenų nebėra. Visi trys tarptautiniai Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai veikia, tačiau trečiadienį sulauks anaiptol ne visų tvarkaraštyje numatytų skrydžių.

Kaip BNS sakė Civilinės aviacijos administracijos (CAA) direktorius Kęstutis Auryla, dalis skrydžių atšaukta, nes oro bendrovės pritrūko lėktuvų.

"Dabar oro įmonės stengiasi aptarnauti keleivius, kurie keliaudami įstrigo dėl Islandijos ugnikalnio išmestų dulkių sutrikus skrydžiams. Savo oro erdvę atidarė ir Didžioji Britanija, tačiau iš Kauno oro uosto į ją visi skrydžiai trečiadienį atšaukti. Teko kalbėtis su bendrovių atstovais ir jie sako, kad jaučia lėktuvų trūkumą. Spėčiau, kad dabar stengiamasi skraidyti po didesnius oro uostus, o Lietuvos oro uostai tokioje situacijoje nėra prioritetiniai", - teigė K.Auryla.

Vilniaus oro uoste atšaukti skrydžiai daugiausiai į Skandinaviją, į Kauną trečiadienį dar neatskris Airijos pigių skrydžių bendrovės "Ryanair" lėktuvai, kurie keleivius turėtų gabenti į Didžiąją Britaniją, Vokietiją.

Pastarosiomis dienomis į mažesnius Lietuvos tarptautinius Kauno ir Palangos oro uostus atskrido tik Latvijos "airBaltic" lėktuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių