VU rektoriaus J.Kubiliaus laidotuvės vyks trečiadienį Vilniuje

Sekmadienį mirusio ilgamečio Vilniaus universiteto rektoriaus Jono Kubiliaus laidotuvės vyks trečiadienį Vilniaus Antakalnio kapinėse, pirmadienį pranešė universitetas.

Atsisveikinti su velioniu bus galima Šv. Jonų bažnyčioje antradienį nuo 12 iki 21 valandos ir trečiadienį nuo 9 iki 13 valandos.

„Akademikas J.Kubilius universiteto rektoriumi dirbo 33 metus, jo vadovaujamas universitetas pelnė mokslo ir kultūros ugdymo srityse pirmaujančios aukštosios mokyklos vardą, visuomenės pripažinimą ir pagarbą, o rektorius buvo ir išliko tolerantiškas, reiklus ir išmintingas kelių kartų jaunosios akademinės bendruomenės globėjas, draugas ir partneris“ , - sakoma universiteto išplatintame pranešime.

Užuojautą pareiškę politikos ir kultūros atstovai teigė, kad vienas iš didžiausių J.Kubiliaus nuopelnų buvo lietuvybės puoselėjimas Vilniaus universitete sovietų okupacijos metais.

J.Kubilius, kuriam buvo 90 metų, mirė sekmadienio vakarą. Jis Vilniaus universitetui vadovavo nuo 1958 iki 1991 metų.


Šiame straipsnyje: Jonas Kubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Diplomatizmas

Diplomatizmas portretas
Profesorius Jonas Kubilius pavargo nuo staigių pokyčių, neaprėpiamų sveiku protu. Tikri mokslininkai ir tikri diplomatai nepripažįsta revanšizmo.

Asmenybė

Asmenybė portretas
Asmenybė kukli: nesipuikavo, nesigyrė, nesivaržė.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių