VRM ieško pamainos vadovauti FNTT baigiančiam R.Boreikai

Vidaus reikalų ministerija penktadienį paskelbė konkursą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigoms užimti.

Iki šiol FNTT vadovaujantis Romualdas Boreika iš šių pareigų atsistatydina nuo gegužės 18 dienos. Jis po premjero ir kitų valdančiųjų kritikos kovo pabaigoje paskelbė nusprendęs trauktis iš FNTT vadovo posto ir išeiti į pensiją.

Konkurso į FNTT vadovus sąlygose nurodoma, kad valstybės tarnautojas, einantis šias pareigas, turi turėti teisės krypties aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne trumpesnę kaip 5 metų vadovavimo patirtį ir ne trumpesnę kaip 10 metų darbo viešojo saugumo užtikrinimo srityje patirtį, turėti ne žemesnį kaip specialų pareigūnų nekarinį vidaus tarnybos pulkininko leitenanto arba vyresniojo komisaro laipsnį.

Taip pat turi atitikti teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, atitikti numatytą fizinį pasirengimą ir kita.

Praėjusį mėnesį pagal premjero Andriaus Kubiliaus pareiškimą Generalinė prokūratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl R.Boreikos veiksmų. Tačiau laikinasis generalinis prokuroras Raimondas Petrauskas pranešė nenustatęs galimo R.Boreikos piktnaudžiavimo tarnyba.

Anot prokuratūros, Vyriausybės vadovas įtarė FNTT vadovą piktnaudžiavus tarnybine padėtimi. Tai esą galėjo pasireikšti savęs įtraukimu į asmenų, kurių turto ir pajamų deklaracijos yra neviešos, sąrašą, taip siekiant galimai nuslėpti galimai neteisėtas pajamas.

Tačiau susipažinęs su premjero pareiškimo turiniu prokuratūros vadovas R.Petrauskas pranešė nustatęs, kad perduotoje medžiagoje nepakanka duomenų, rodančių, jog R.Boreika piktnaudžiavimo savo padėtimi. Todėl pradėtu tyrimu bus siekiama išsiaiškinti, ar buvo padaryta kokia nors veika, kurią šalies įstatymai laikytų baudžiamąją atsakomybę užtraukiančiu teisės pažeidimu.

Kiek anksčiau premjero potvarkiu sudaryta darbo grupė paskelbė įtarianti, kad R.Boreika galėjo piktnaudžiauti tarnyba, siekdamas nuslėpti galimai neteisėtas pajamas ir įtraukdamas save į sąrašą asmenų, kurių turto ir pajamų deklaracijos yra neviešos.

Darbo grupė nustatė, kad R.Boreika viešai nepateikė privačių interesų deklaracijų už 2004 ir 2005 metus bei turto ir pajamų deklaracijų už 2003 ir 2008 metus, nors pagal pareigas privalėjo tai padaryti.


Šiame straipsnyje: FNTTBoreikapalaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių