VRK patvirtino 70 vienmandačių apygardų rinkimų rezultatus (papildyta)

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį per beveik tris valandas trukusias diskusijas dėl rinkimų rezultatų vienmandatėse rinkimų apygardose juos patvirtino - tuo oficialiai „palaimintas“ 70 parlamentarų išrinkimas.

Lietuvos piliečiai 70 Seimo narių renka daugiamandatėje apygardoje, 71 - vienmandatėje, tačiau po šių rinkimų viena vieta parlamente lieka tuščia. Zarasų-Visagino apygardos balsavimo rezultatai po pirmojo turo pripažinti negaliojančiais dėl pažeidimų. Čia pakartotiniai rinkimai turės būti surengti ne vėliau kaip po pusės metų.

Vienmandatėse apygardose trys parlamentarai - Algirdas Butkevičius, Leonardas Talmontas bei Virginija Baltraitienė - išrinkti jau per pirmąjį turą.

Bene daugiausiai diskusijų posėdyje sekmadienį diskutuojant dėl vienmandačių apygardų kilo dėl rezultatų Pajūrio apygardoje. Nepaisant to, kad dviejų šios apygardos apylinkių biuleteniai buvo perskaičiuoti kelis kartus, komisijos nariai užtruko ieškodami kompromiso, kaip vertinti procedūrinius pažeidimus skaičiuojant balsavusiųjų iš anksto balsus. Galiausiai patvirtinta konservatoriaus P.Žeimio pergalė prieš „darbietę“ Genoveitą Krasauskienę 39 balsais.

Toliau VRK diskutuoja dėl rinkimų rezultatų daugiamandatėje apygardoje tvirtintimo. VRK narys Liutauras Ulevičius bando įtikinti komisiją, kad rinkimų rezultatams pritarti nereikia - komisija esą turi pripažinti rinkimų rezultatus daugiamandatėje apylinkėje negaliojančiais, nes buvo padaryti daugybiniai šiurkštūs įstatymų pažeidimai, dalis jų – kol kas neįvertinti, įvertinti netinkamai ar tiriami.

VRK taip pat turi apsispręsti dėl Tautininkų sąjungos skundo, kuriame prašoma dėl šiurkščių pažeidimų panaikinti Seimo rinkimų rezultatus.

Į naująjį Seimą per eilinius rinkimus spalio 14 dieną ir antrąjį turą vienmandatėse apygardose spalio 28 dieną išrinkti 140 tautos atstovų.

Suskaičiavus balsus daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose, daugiausiai vietų Seime turės socialdemokratai - 38, antri liko konservatoriai, kurie turės 33 vietas, Darbo partija - 29, partija „Tvarka ir teisingumas“ - 11, Liberalų sąjūdis - 10, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - 8, partija „Drąsos kelias“ - 7, taip pat į Seimą išrinkti trys savarankiškai išsikėlę kandidatai ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė.

Antrajame ture vienmandatėse apygardose išrinkti 67 parlamentarai:

  1. Irena Degutienė
  2. Arvydas Anušauskas
  3. Andrius Kubilius
  4. Vytenis Povilas Andriukaitis
  5. Dainius Kreivys
  6. Audronius Ažubalis
  7. Paulius Saudargas
  8. Linas Balsys
  9. Algis Strelčiūnas
  10. Sergejus Ursulas
  11. Rimantas Jonas Dagys
  12. Rytas Kupčinskas
  13. Vincė Vaidevutė Margevičienė
  14. Rasa Juknevičienė
  15. Arimantas Dumčius
  16. Kazimieras Kuzminskas
  17. Kazys Starkevičius
  18. Vida Marija Čigriejienė
  19. Naglis Puteikis
  20. Raimundas Paliukas
  21. Eligijus Masiulis
  22. Pranas Žeimys
  23. Edvardas Žakaris
  24. Arvydas Mockus
  25. Valerijus Simulikas
  26. Petras Narkevičius
  27. Povilas Urbšys
  28. Domas Petrulis
  29. Albinas Mitrulevičius
  30. Julius Sabatauskas
  31. Petras Gražulis
  32. Artūras Skardžius
  33. Remigijus Žemaitaitis
  34. Darius Petrošius
  35. Jurgis Razma
  36. Jolita Vaickienė
  37. Audronė Pitrėnienė
  38. Kęstutis Bartkevičius
  39. Saulius Bucevičius
  40. Valentinas Bukauskas
  41. Alma Monkauskaitė
  42. Edmundas Jonyla
  43. Algimantas Salamakinas
  44. Rima Baškienė
  45. Vitalijus Gailius
  46. Antanas Matulas
  47. Aleksandras Zeltinis
  48. Ričardas Sargūnas
  49. Vytautas Saulis
  50. Milda Petrauskienė
  51. Šarūnas Birutis
  52. Petras Čimbaras
  53. Rita Tamašunienė
  54. Jaroslavas Narkevičius
  55. Dangutė Mikutienė
  56. Bronius Bradauskas
  57. Rimantas Sinkevičius
  58. Julius Veselka
  59. Bronius Pauža
  60. Juozas Olekas
  61. Mindaugas Bastys
  62. Raminta Popovienė
  63. Donatas Jankauskas
  64. Andrius Palionis
  65. Raimundas Markauskas
  66. Algis Kašėta
  67. Kristina Miškinienė


NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Darbiečių papirkinėtojas pabėgo į Rusiją,o byla nudūdinta,tegyvuoja pinskinė kniazevstva.

gedas

gedas portretas
Pagrinda sudaro ,jau susirase pagal partijiu sarasus ,butu visvien papuole i seima ,sitam klanui del to reikia pasididinti kanceliarines islaidas

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas už minimalų valandinį atlygį nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. (Tai yra 2012 kovo mėnesio tyrimo duomenys) Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje skursta dirbantis jaunimas ir mes su mažiausiomis darbo pajamomis, tokiom sąlygom yra priversti vargti ir mūsų tėvai pensininkai. Gyventi oriai Lietuvoje trukdo štai šios partinės gaujos, kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi: - LSDP (Lietuvos socialdemokratų partija) ir gaujos vadeiva Algirdas Butkevičius; - TS LKD (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionių demokratai) ir gaujos vadeiva Andrius Kubilius; - Partija Tvarka ir teisingumas su gaujos vadeiva Valentinu Mazuroniu; - Liberalų ir centro sąjunga su gaujos vadeiva Algiu Čapliku; - Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir gaujos vadeiva Eligijus Masiulis. Taip pat Lietuvai yra pavojingi Voldemar Tomaševski su Lietuvos lenkų rinkimine akcija, gaujos vadeiva rusas Viktor Uspaskich su darbo partija ir kiti į juos panašūs.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių