V.Račkausko karjeros vingiai - pakilimai ir nesėkmės

Dėl pareikštų įtarimų pirmadienį iš policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigų atsistatydinęs Visvaldas Račkauskas per 30 metų karjerą ne kartą buvo iškilęs į aukščiausias pareigas policijos sistemoje, taip pat yra patyręs ir nuosmukių.

Be to, pareigūno karjeros keliai ne kartą glaudžiai siejosi ir su politika, kuomet jis patarinėjo tuometiniams prezidentui Rolandui Paksui ir premjerui Gediminui Kirkilui.

1957 metais gimęs V.Račkauskas tarnybą vidaus reikalų sistemoje pradėjo 1980 metais, kai įgijo teisininko kvalifikaciją Vilniaus universitete.

Pirmą kartą policijos generalinio komisaro pavaduotoju jis buvo paskirtas dar 1993 metais ir šias pareigas ėjo iki 1997-ųjų.

1999 metais V. Račkauskas paskirtas Policijos departamento vadovu, bet 2000-ųjų gruodį pasikeitus Generalinio komisaro skyrimo tvarkai tuometinis vidaus reikalų ministras Vytautas Markevičius jį atleido.

V.Račkauskas dėl atleidimo bylinėjosi teisme ir pirmojoje instancijoje buvo pasiekęs pergalę, tačiau Vyriausiasis administracinis teismas vėliau nusprendė, kad atleidimas buvęs teisėtas.

Vėliau kurį laiką V.Račkausas dirbo komerciniame banke, o 2003 metais prezidento rinkimus laimėjęs Rolandas Paksas paskyrė jį savo patarėju. V.Račkausko pavardė minėta apkaltos skandalo metu.

2004 metų kovo mėnesį paskelbtoje Konstitucinio Teismo išvadoje rašoma, kad R.Paksas pavedė V.Račkauskui pasinaudojant tarnybine padėtimi paveikti bendrovės „Žemaitijos keliai“ akcininkus, kad akcijų perleidimo klausimas būtų išspręstas R.Paksui artimų asmenų naudai, o V.Račkauskas šį pavedimą įvykdė.

Po skandalo praėjus trejiems metams, 2007-ųjų lapkritį tuometinis premjeras Gediminas Kirkilas V.Račkauską paskyrė savo patarėju. Tuomet politikas atkreipė dėmesį į V.Račkausko patirtį.

Po metų V.Račkauskas pradėjo patarinėti policijos vadovui Vizgirdui Telyčėnui, kuris aiškino V.Račkauską pasirinkęs dėl jo profesionalumo ir kriminalinės policijos specialistų trūkumo. Jau po savaitės V.Račkauskas pateikė paraišką į konkursą Vilniaus policijos vadovui, tačiau vėliau savo kandidatūrą atsiėmė.

2009 metų vasarį V.Račkauskas paskirtas generalinio komisaro pavaduotoju.


Šiame straipsnyje: Visvaldas RačkauskasKedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

ruta

ruta portretas
kodel skirdami i postus , neziurima i MORALINES SAVYBES ?

asas

asas portretas
Velnias geras tas Rackauskas...

h

h portretas
keista kodel sian tiek mazai komentaru? bene garlavoj eliektra dinga?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių