V.Pociūno žūties tyrime - šimtas apklausų ir mirties vietos apžiūra

Pareigūnai tikina aktyviai vykdą atnaujintą pulkininko Vytauto Pociūno žūties tyrimą. Atlikta šimtas apklausų ir dar kartą apžiūrėta mirties vieta.

2009 m. birželį tnaujinus ikiteisminį tyrimą V. Pociūno mirties priežasčiai ir aplinkybėms nustatyti bylos tyrimo grupė buvo papildyta naujais pareigūnais.

Pasak minėtos grupės vadovo, nuo praėjusių metų vasaros pradžios iki šiol, buvo atlikta labai daug tyrimo veiksmų.

"Papildomai buvo apklausta virš šimto liudytojų, į įvairiais institucijas ir organizacijas buvo kreiptasi trisdešimt kartų su prašymu pateikti tyrimą dominančią informaciją, papildomai apžiūrėta įvykio vieta, joje atliktas tardymo eksperimentas, lyginamajam tyrimui paimti pavyzdžiai", - praneša prokuratūra.

Nuo šių metų vasario 12 d. greta kitų versijų tiriama ir galima karininko V. Pociūno nužudymo versija.

Per atnaujinto ikiteisminio tyrimo laikotarpį buvo atliktos trijų specialistų apklausos, pateiktos šešios užduotys atlikti objektų tyrimą ir gautos specialistų išvados.

Pasak prokurorų, buvo atlikti vaizdo, trasologinis, pluoštinių medžiagų bei informacinių technologijų tyrimai. Be to, laukiama atsakymo į teisinės pagalbos prašymą.

Šią savaitę generalinio prokuroro pavaduotojas Tomas Staniulis susitiko su buvusio Valstybės saugumo departamento karininko Vytauto Pociūno našle Liudvika Pociūniene ir ją informavo apie bylos eigą.


Šiame straipsnyje: Vytautas Pociūnaspociūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių