V.Muntianui pareikšti įtarimai

Šalies generalinis prokuroras Algimantas Valantinas kreipėsi į Seimą, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir kitaip suvaržyti Seimo nario Viktoro Muntiano laisvę. Seimo narį norima apklausti kaip įtariamąjį. Parlamentarui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo organizavimo ir dokumentų klastojimo.

Prokurorai įtaria, kad Seimo narys 2007 m. birželį - gruodį organizavo valstybės tarnautojo - Kauno apskrities viršininko pavaduotojo Virginijaus Vizbaro piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos, dėl ko didelės žalos patyrė valstybė, taip pat, kad jis organizavo o - Kauno apskrities viršininko įsakymo suklastojimą, dėl ko buvo padaryta didelės žalos valstybei.

Prokurorų nuomone, valstybė patyrė žalą, nes buvo pažeisti deklaruojami įstatymų viršenybės, teisėtumo, teisingumo, lygiateisiškumo, skaidrumo ir lojalumo principai, iškreiptos valstybės institucijų funkcijos ir pažeisti įstatymų reikalavimai.

Ikiteisminį tyrimą atlieka sudaryta tyrimo grupė, kuriai vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

V.Muntianas iš pradžių neigė pasielgęs neteisėtai, tačiau atsistatydindamas iš Seimo pirmininko posto pripažino suklydęs.

Be V.Vizbaro baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti kaunietėms verslininkėms Birutei Jablonskienei ir Laimai Baranauskienei. Moterys įtariamos davusios 100 tūkstančių litų kyšį už tai, kad Kauno miesto taryba priimtų palankų sprendimą dėl 4 arų žemės sklypo pardavimo.

Evaldo Butkevičiaus nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių