V.Muntianas tapo įtariamuoju

Buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, kuriam Seimas prieš savaitę panaikino neliečiamybę, tapo įtariamuoju byloje dėl galimo dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Prokurorai antradienį oficialiai pareiškė įtarimus V.Muntianui, pranešė Lietuvos televizijos naujienų tarnyba.

Teigiama, kad V.Muntianas, kuris niekada nepripažino pažeidęs įstatymus, kol kas atsisako duoti parodymus kaip įtariamasis. Jis paprašė laiko susipažinti su bylos medžiaga.

Seimas V.Muntiano neliečiamybę panaikino liepos 1 dieną.

Iki tol V.Muntianas du kartus buvo apklaustas kaip liudytojas.

Generalinis prokuroras A.Valantinas yra sakęs, kad V.Muntianas įtariamas naudojimusi savo, kaip Seimo pirmininko įtaka. Jis esą siekė, jog Kauno apskrities viršininko įsakyme, kuriuo buvo tvirtinama Kėdainių rajone Angrinių kaime esančio sklypo dalijimo projektas, būtų nurodyta, kad esą jame jau egzistuoja seni pastatų pamatai, kurie suteiktų galimybę statyti naujus pastatus.

Minimas sklypas, pasak prokurorų, priklauso verslininkui M.Grūdei, tačiau žemė turėjo atitekti V.Muntianui. Sklypas yra vandens telkinio apsaugos zonoje, todėl jame statybos nėra leidžiamos. Tuo metu V.Muntianas esą siekė įrodyti sklype anksčiau egzistavus pastatus, kad tai sudarytų galimybę vykdyti statybas šiame sklype ateityje.

V.Muntianas, kuriam dabar 56-eri, į Seimą 2004 metais buvo išrinktas vienmandatėje Kauno -Kėdainių rinkimų apygardoje, jį iškėlė Darbo partija. 2006 metais V.Muntianas paliko "darbiečius", įkūrė Pilietinės demokratijos partiją ir tapo jos pirmininku. Tų pačių metų balandį V.Muntianas buvo išrinktas Seimo pirmininku.

Abiejų postų V.Muntianas atsisakė šių metų pavasarį, žiniasklaidai paskelbus apie galimą jo piktnaudžiavimą tarnyba.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių