VMI vadovas yra įtariamuoju neteisėto disponavimo ginklais byloje

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininkas Modestas Kaseliauskas yra įtariamasis byloje dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis, penktadienį patvirtino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka.

"Šiandien jis yra įtariamuoju (...) Jo atžvilgiu buvo priimtas pranešimas apie įtarimą, jis buvo šaukiamas į apklausą įtariamuoju", - žurnalistams sakė A.Kliunka.

A.Kliunka tuo pačiu tvirtino, kad įtarimai M.Kaseliauskui nėra koks konkretus kaltinimas ir tai esą neturi jokių pasekmių. Tai, pasak jo, tik būdas apklausti asmenis.

Teisėsaugos institucijos tiria VMI vadovo motinos įmonės bylą dėl galimo buhalterinių dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo Telšių rajono bendrovėje "Premjera". Taip pat yra byloje tirtas epizodas dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis. M.Kaseliauskas BNS yra sakęs, kad teisėsauga buvo esą radusi šovinių per kratą jo tėvų namuose Telšių rajone, Tryškių miestelyje.

VMI vadovas yra viešai apkaltinęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT) - esą ši tendencingai tiria bylą.

Pasak A.Kliunkos, tyrimą pradėjo Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, o po to tyrė FNTT Telšių apskrities skyrius. Kovo pabaigoje byla Generalinės prokuratūros buvo perduota FNTT Klaipėdos skyriui.

Teisėsaugininkas tvirtino, kad surinkta medžiaga buvo patikrinta Generalinėje prokuratūroje ir buvo priimtas sprendimas bylą padalinti: dėl galimos "juodosios buhalterijos" tyrimas perduotas Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, kuriai vadovaus Klaipėdos apygardos prokuroras, o dėl neteisėto disponavimo šaudmenimis - Telšių apskrities vyriausiajam policijos komisariatui vadovaujant Telšių rajono apylinkės prokurorui.

Prokuroras A.Kliunka atskleidė, kad tiriant pastarąjį epizodą buvo atlikta taktinių klaidų, tačiau neatskleidė kokių. Kaip vieną jų jis įvardino didelę pauzę, padarytą byloje, esą nuo balandžio 27-osios iki gegužės 7-osios su byla susiję asmenys nebuvo apklausti.

Jis neigė esant konfliktą tarp VMI ir FNTT.

"Nėra jokio konflikto, kuris skelbiamas, tarp VMI ir FNTT, nėra suvedamos jokios sąskaitos", - sakė A.Kliunka.


Šiame straipsnyje: VMIFNTTKiseliauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių