V.Landsbergis ignoruos A.Brazausko laidotuves?

Pirmasis formalus šalies vadovas, europarlamentaras Vytautas Landsbergis neatskleidžia, ar atvyks pagerbti prezidento Algirdo Brazausko atminimą į prezidentūrą, kur pašarvotas velionis. Taip pat neatsako, ar ketvirtadienį dalyvaus pačiose laidotuvėse.

„Palikime šį klausimą atvirą“, - tiek V.Landsbergis tepasakė paklaustas, kada galima tikėtis jo apsilankymo A.Brazausko šermenyse.

Perklaustas, ar išvis ketina dalyvauti laidotuvėse V.Lansbergis į kalbas nesileido: "Aš jau pasakiau viską. Ačiū už dėmesį", - pasakė V.Landsbergis ir padėjo talefono ragelį.

Portalo 1diena.lt  šaltinių teigimu, V.Landsbergis neketina atvykti pagerbti savo politinio priešininko A.Brazausko atminimo, nors jį tai padaryti įkalbinėjo ir pati Prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos kolegos.

Teigiama, esą jo apsilankymo šermenyse ir laidotuvėse nepageidauja A.Brazausko artimieji. 

Visi buvę ir esami valstybės vadovai A.Brazauskui pagarbą išreiškė antradienį, vos pašarvojus kūną prezidentūroje, tačiau tarp jų pirmojo formalaus šalies vadovo V.Landsbergio nebuvo.

Vos sužinojęs apie A.Brazausko mirtį V.Landsbergis sakė, jog kadenciją baigusio prezidento mirtis yra svarbus ir visų juntamas įvykis.

"Jis buvo įžymus ir svarbus žmogus Lietuvoje ir jo mirtis yra taip pat svarbus ir visų juntamas įvykis", - sakė V.Landsbergis.

Atmindamas A.Brazauską V.Landsbergis prisiminė, kad jo ir velionio susitaikymo nuo pat pirmųjų Lietuvos žingsnių link Nepriklausomybės itin norėjo V.Landsbergio tėvas ir kardinolas Vincentas Sladkevičius.


Šiame straipsnyje: BrazauskasLandsbergis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių