V.Landsbergis dvikalbių užrašų svarstyme siūlo nepamiršti kirilicos

Europarlamentaras Vytautas Landsbergis diskusijoje apie dvikalbius siūlo nepamiršti, kad tai nėra tik Lietuvos ir Lenkijos problema - esą į šį klausimą dažnai žiūrima per siaurai.

"Įsileidę į valstybinį įstatyminį reguliavimą, mes iš karto gausime kita kandidatą su užrašais kirilica", - šeštadienį Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų tarybos posėdyje dėstė V.Landsbergis.

"Lenkai kai kurie protingesni supranta, kodėl mes atsargiai žiūrime į tokias perspektyvas ir kodėl mums tai būtų labai jautri vieta. Iš tikrųjų jautresnė, negu pavyzdžiui, lenkiškas užrašas", - kalbėdamas apie tautinių mažumų padėtį Rytų Lietuvoje sakė V.Landsbergis.

Lenkijos politikai ne kartą yra raginę Lietuvą įteisinti pavardžių rašybą ne vien lietuviškais rašmenimis, leidžiant dokumentuose rašyti raidę w, kuri populiari lenkų kalboje, bet kurios nėra lietuvių kalbos abėcėlėje.

Kritikai sako, kad rašyba nelietuviškais, nors ir lotyniškos abėcėlės, rašmenimis gali prieštarauti Konstitucijos nuostatai dėl valstybinės lietuvių kalbos.


Šiame straipsnyje: Vytautas Landsbergis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių