V.Karaliaus sūnui namą pardavęs Alytaus meras reikalauja jį grąžinti

Kontrabandos „karaliumi“ tituluojamo Viliaus Karaliaus sūnus Edgaras Karalius milijoninės vertės namą Vilniuje įsigijo iš buvusio Alytaus mero Česlovo Daugėlos ir jo žmonos.

Tai paaiškėjo Vilniaus apygardos teisme trečiadienį nagrinėjant civilinę bylą, kurioje buvęs socialdemokratas Č.Daugėla ir jo sutuoktinė prašo pripažinti pirkimo-pardavimo sutartį dėl namo Svajonių gatvėje Valakupiuose nuraukta. Daugėlos prašo grąžinti jiems namą, nes E.Karalius nėra iki šiol pilnai atsiskaitęs už pirkinį.

Dėl šio namo ir sklypo Svajonių gatvėje bei kito įsigyto turto E.Karaliaus laukia baudžiamoji byla.

Advokato padėjėju Vilniuje dirbantis E.Karalius Vilniaus 1-ajam apylinkės teismui turės teismui paaiškinti, kaip įgijo daugiau nei 7 mln. litų vertės turtą.

Namas prestižinėje sostinės vietoje E.Karaliui buvo parduotas 2007-ųjų gruodžio pabaigoje. Jis ir žemės sklypas buvo įkeisti bankui. Č.Daugėla jį buvo įsigijęs už kreditą banke. Įmokas eksmeras, advokatės Indrės Panavaitės teigimu, moka iki šiol ir patiria didelių nuostolių.

Registre namo savininkai tebėra Daugėlos. E.Karalius Daugėloms liko skolingas šešis milijonus. Pirkdamas namą su sklypu, jis Daugėloms sumokėjo tik 400 tūkst. litų.

Pagal pirkimo-pardavimo sutartį, E.Karaliui, iki nustatyto termino nesumokėjus pinigų pardavėjams, turtas grįžta pirkėjams.

„Aš tikėjausi tą namą parduoti, uždirbti, ir grąžinti Daugėlai pinigus“, - žurnalistams po teismo posėdžio sakė E.Karalius.

Posėdyje abi šalys sutiko ginčą baigti taikos sutartimi, pripažinti nutraukta pirkimo-pardavimo sutartį. Be to. E.Karalius  turi sumokėti palūkanas Č.Daugėlai, kurias jis mokėjo bankui, kai negavo pinigų iš pirkėjų.

„Sutinku su ieškovų atstovų argumentais“, - sakė E.Karalius, skųsdamąsis teismui, kad visos jo sąskaitos areštuotos ir paralyžiuota jo veikla.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba kartu su Generaline prokuratūra neseniai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame 28-erių metų vilnietis E.Karalius įtariamas neteisėtu praturtėjimu.

Pasak FNTT pranešimo, įtariama, kad vyriškio daugiau nei 7 mln. 150 tūkstančių litų vertės turimas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Išaiškinta, kad įtariamasis turėjo 6 mln. 400 tūkstančių litų kainuojantį namą ir 20 arų žemės sklypą Svajonių gatvėje, Valakupiuose, Vilniuje.

Vyras už 700 tūkstančių litų buvo įsigijęs ir sostinės centre esančias negyvenamas patalpas. Nustatyta, kad E.Karalius turėjo ir automobilį ''Mercedes-Benz C220'', kuris buvo pirktas už 50 tūkst. litų.

Tyrimo metu paskaičiuota, kad advokato padėjėju dirbantis įtariamasis pats neturėjo ir neturi pakankamai pajamų įsigyti daugiau nei 7 mln. 150 tūkstančių litų vertės turtui, nes tuo laikotarpiu jo pajamos tesiekė apie porą tūkstančių litų per mėnesį.     

Generalinės prokuratūros prokuroras laikinai apribojo E.Karaliaus nuosavybės teises į 7 mln. 150 tūkst. litų vertės nekilnojamąjį turtą. Surašius kaltinamąjį aktą baudžiamoji byla perduota į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad asmuo, turėjęs nuosavybės teise didesnį negu 500 MGL vertės turtą, kuris negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

E.Karalius advokato padėjėju dirba nuo 2006-ųjų Vilniaus 1-ojoje advokatų kontoroje.

Jo tėvas V.Karalius, kuris kalėjo ir atliko bausmę, vėl buvo sulaikytas pernai balandžio pradžioje. V.Karalius vėl įkliuvo dėl kontrabandos. Kartu su juo buvo sulaikyti  ir jo bendrininkai.

Organizuota kontrabandininkų grupuotė valstybei įtariama padariusi apie 11 milijonų litų žalos.

V.Karalius  į laisvę išėjo praėjusių metų gegužę. 2009 metų pabaigoje jis su bendrininkais buvo pripažintas kaltu dėl nusikalstamo susivienijimo ir kontrabandos tinklo organizavimo.

V.Karaliui teismas tuomet skyrė subendrintą galutinę 2 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose. Neatlikęs visos bausmės jis išėjo į laisvę.


Šiame straipsnyje: Vilius KaraliusEdgaras Karalius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Skandalai

Skandalai portretas
Alytaus visuomenę deformavo verslo institucija. Nedirbama. Renkamos šiukšlės ir uždedami mokesčiai. Nieko neišmanoma, nei gamybos, nei statybų - nieko.

Va tai tau

Va tai tau portretas
Pasirodo Alytaus meras (buvęs) dar ir sukčius tarp savų.Reikalauja ,kad Karalius grąžintų 7 milijonų vertės namą,kurį buvo pardavęs be pinigų.Norėčiau rasti tokį pardavėją,kuris milijoninį turtą "parduoda" be pinigų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių