Vilniuje viešėjo Lenkijos prezidentas

Vilniuje susitikę Lietuvos ir Lenkijos prezidentai kalbėjosi apie Gruzijoje vykusius rinkimus ir tolesnę šalies ateitį. Šiandien Prezidentas Valdas Adamkus priėmė Lenkijos Respublikos Prezidentą Lechą Kačynskį.  

Susitikimo metu valstybių vadovai kalbėjosi apie mandatą Europos Sąjungos ir Rusijos deryboms dėl strateginės partnerystės.  Lietuvos vadovas išreiškė įsitikinimą, kad, ginant šiuos interesus, Lenkija bus nuosekli rėmėja. 

Susitikimo metu buvo pabrėžta, kad Gruziją ir toliau būtina paremti jos santykiuose su ES ir NATO. Gegužės 26 dieną Briuselyje rinksis ES šalių užsienio reikalų ministrai, kurie spręs ne tik dėl derybų su Rusija mandato, bet ir dėl ES santykių su Gruzija. V.Adamkaus nuomone, šiame susitikime labai svarbu, kad ES akcentuotų aiškesnį savo įsitraukimą į konfliktų sureguliavimą. Šalies vadovo įsitikinimu, NATO Narystės planas Gruzijai ir Ukrainai turėtų būti suteiktas kuo greičiau - gal jau gruodžio mėnesį. Valstybių vadovai kalbėjosi apie įvykusius rinkimus Gruzijoje. Anot V.Adamkaus, „žmonės pasirinko eiti demokratijos keliu", o Gruzijos valdžiai pavyko užtikrinti, kad šie rinkimai vyktų laisvai ir demokratiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių