Vilniuje - nuogalių protestas už gyvūnų teises

Vilniuje, prie Didžiosios Britanijos ambasados, šiandien vyko netradicinė protesto akcija - tik apatines kelnaites dėvintys mergina ir vaikinas protestavo prieš juodųjų lokių žudymą ir jų kailių naudojimą karališkosios sargybos kepurėms.

Mergina, kuri teigė gyvenanti Australijoje, ir vaikinas iš Danijos beveik nuogus savo kūnus buvo prisidengę plakatais, kurie skelbė: ,,Geriau nuogi nei su lokio kailiu".

„PETA" organizacijos (,,Žmonės už etišką elgesį su gyvūnais") nariais prisistatę jaunuoliai šia akcija siekė paskatinti britų monarchę Elizabeth II bei Jungtinės Karalystės gynybos ministeriją atsisakyti tik dėl grožio naudojamų lokio kailio kepurių, kurias dėvi karališkoji sargyba.

Pasak akcijos dalyvių, vienai kepurei pagaminti reikia paaukoti mažiausiai vieno lokio gyvybę.

Akcija truko maždaug 15 minučių, vėliau, policijos pareigūnų įspėti, jaunuoliai ją nutraukė.

Pasak protestuojančiųjų, tokias akcijas jie rengia daugelyje Europos šalių - artimiausiu metu jos vyks Latvijoje ir Estijoje.

Panaši protesto akcija buvo surengta 2006 metų spalio 17 dieną, karalienės Elizabeth II vizito Vilniuje metu. Tuomet prie ambasados piketavo meškučio kostiumais apsirengę „PETA" aktyvistai.

Organizacijos atliktos apklausos rodo, kad beveik 80 procentų respondentų nesutinka, kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų naudojami Kanados lokių žudymui bei karališkosios sargybos kepurių gamybai iš jų kailių.

Pagal susiklosčiusią tradiciją, XIX amžiaus vidurio raudonus mundurus ir lokenos kepures dėvintys Velso gvardiečiai Pėsčiojoje sargyboje prie karališkųjų Bekingemo ir Seint Džeimso rūmų Londone budi nuo 1915 metų. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių