Vilniaus raitosios policijos vadą verbavo baltarusių KGB?

Sostinės policija iš Baltarusijos pareigūnų iki šiol negavo informacijos apie sulaikytą aukšto rango pareigūną Laimoną Bankauską, trečiadienį sakė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

Pasak jo, informacija apie sostinės policijos Raitosios policijos kuopos vado Laimono Bankausko sulaikymą gauta tik iš Lietuvos ambasados Minske. Žiniasklaida skelbia, kad pareigūnas sulaikytas su narkotikais.

„Jis dabar yra laikomas Ašmenoje, areštinėje, laikino sulaikymo izoliatoriuje 72 valandas iki kol bus priimtas kitas sprendimas“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Lančinskas.

Pasak jo, Vilniaus apskrities VPK išsiuntė oficialų pareiškimą kaimyninės šalies pareigūnams, tačiau atsakymo dar nėra sulaukta.

Vilniaus policijos vadovas taip pat kol kas neturi oficialios informacijos, ar L.Bankauskas sulaikytas įvažiuojantis ar išvažiuojantis iš Baltarusijos.

„Amfetaminas, kaip taisyklė, vežamas iš Lietuvos, atgalinio maršruto mes neesame pastebėję. Kiekis didmenai per mažas, o mažmenai – per didelis“, – stebisi K.Lančinskas.

Naujienų agentūra „Interfaks“ praneša, kad Baltarusijos pasieniečiai L.Bankausko automobilyje rado 45,5 gramus amfetamino.

„Laimoną Bankauską pažįstu kaip gerai dirbantį, išmanantį savo darbą profesionalą. Nuobaudų jis neturi, policijos sistemoje dirba nuo 1991 metų. Karjerą jis pradėjo patrulių rinktinėje nuo eilinio patrulio ir tapo kuopos vadu. Savo darbą iš tikrųjų labai išmano ir juo didžiuojasi, myli žirgus“, – apie Baltarusijoje sulaikytą kolegą sakė K.Lančinskas.

Delfi.lt duomenimis, Minske gyvenantis L. Bankausko uošvis – buvęs labai aukšto rango KGB ar kariuomenės karininkas, tapęs verslininku. Esą dėl to lietuviu galėjo susidomėti KGB. Tačiau tokius gandus sulaikyto pareigūno uošvė neigia.

„Prognozėmis užsiima astrologai, o ne aš – faktų aš tokių neturiu“, – sakė Vilniaus apskrities policijos vadovas, paklaustas, kaip vertina versijas, kad sulaikymas yra susijęs su Baltarusių KGB verbavimu.


Šiame straipsnyje: Laimonas BankauskasBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių