Vietos urnoms baigiasi

Klaipėdos kolumbariume jau šiemet gali nebelikti laisvų vietų urnoms. Prieš metus atidarytame statinyje iš 168 liko apie 30 laisvų nišų, rašo dienraštis „Klaipėda".

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros tarnybos vedėja Ina Kichtenkienė abejojo, kad visos jos bus užlaidotos per mėnesį. Tačiau tikėtina, kad iki metų pabaigos urnas bus galima laidoti tik šeimos kape.

Paprastai per savaitę palaidojama pora urnų su sudegintų mirusiųjų palaikais. Didesnė dalis jų laidojama į šeimyninių kapaviečių žemę.

Tikėtina, kad, užpildžius visas Lėbartų kapinių centre stovinčio kolumbariumo nišas, laidojimai čia nesibaigs. Mat vienoje nišoje gali tilpti po dvi mažesnes urnas arba po keturias kapsules ne urnose.

I.Kichtenkienė pasakojo, kad kol kas nišų, kuriose būtų padėtos dvi ar daugiau kapsulių su mirusiųjų pelenais, nėra. Tačiau kai kurie žmonės ant nišų durelių artimųjų vardus iškaldino taip, kad liktų vietos ir kitiems įrašams.

Nors kolumbariumas baigiamas užlaidoti, antro tokio objekto atsiradimui kol kas pinigų iš savivaldybės biudžeto neskirta.

Tačiau planų Klaipėdos kapinėse pastatyti naujų kolumbariumų yra.

Dienraštis „Klaipėda" rašė, kad, dar nepabaigus statyti pirmųjų urnų sienų Lėbartuose, jau buvo puoselėti planai įrengti vietas sudegintiems mirusiesiems laidoti Joniškės kapinėse. Čia kolumbariumą norima įkomponuoti į kapines juosiančią tvorą, kuri laukia rekonstrukcijos.

Neturintys šeimos kapaviečių klaipėdiečiai sudegintų mirusiųjų pelenus gali laidoti ir vadinamame požeminiame kolumbariume - Joniškės kapinėse paskirtame žemės sklype urnoms, kuris yra per siauras laidoti mirusiuosius karstuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių