Vienas STT vadovų A.Karpus nesupainiojo interesų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) direktoriaus pavaduotojas Aidenas Karpus nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų, antradienį paskelbė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Komisija, išnagrinėjusi tyrimo metu surinktą medžiagą, nusprendė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus pirmasis pavaduotojas Aidenas Karpus nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų ir elgėsi taip, kaip šis įstatymas įpareigoja“, - rašoma VTEK interneto svetainėje apie priimtą sprendimą.

VTEK tyrimą dėl vieno iš STT vadovų elgesio pradėjo, remdamasi dienraščio „Lietuvos žinios“ publikacija ir paties A.Karpaus prašymu. Dienraščio pranešime teigta, kad STT nesiėmė ryžtingų antikorupcinių priemonių dėl „Publicum Group“, kuri įvardijama kaip neskaidrių viešinimo paslaugų pirkimo konkursų laimėtoja.

Anot „Lietuvos žinių“, A.Karpaus sutuoktinė yra sudariusi paslaugų pardavimo sutartis su „Publicum Events“, kuri, kaip ir „Publicum“, priklauso komunikacijos paslaugų įmonių grupei „Publicum Group“.

Tačiau, pasak VTEK, atliekant tyrimą nustatyta, kad A.Karpus informavo STT direktorių Žimantą Pacevičių apie galimą interesų konfliktą bei nusišalino nuo šių klausimų nagrinėjimo ir neatliko jokių tarnybinių veiksmų, susijusių su bendrove „Publicum“.


Šiame straipsnyje: STTAidenas Karpus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių