Vienas „Hitachi“ vadovų aplankys „Visagino Country“ muzikos festivalį

Į Lietuvą trečiadienį atvyksta strateginio investuotojo į naują atominę elektrinę Visagine - Japonijos koncerno „Hitachi“ viceprezidentas Masaharu Hanyu (Masaharus Hanjus).

„Hitachi“ verslo plėtros vadovas Baltijos šalims Andrius Geležauskas praėjusią savaitę BNS sakė, jog M.Hanyu Lietuvoje lankysis iki rugpjūčio 18-osios, šeštadienio.

Anot jo, M.Hanyu vizitas yra susijęs su „Visagino Country“ muzikos festivaliu - norima aplankyti festivalį, kurio pagrindinis rėmėjas yra „Hitachi“, susitikti su kitais atstovais, taip pat su regiono partneriais dėl Visagino atominės elektrinės projekto.

Jo teigimu, ketvirtadienį vienai dienai M.Hanyu ketina vykti į Estiją, kur numatomas „Hitachi“ bei regioninių partnerių susitikimas dėl naujos AE projekto. Po to M.Hanyu grįš į Vilnių.

M.Hanyu kartu su Lietuvos energetikos viceministru Žygimantu Vaičiūnu kovo pabaigoje parafavo koncesijos sutartį dėl naujos AE statybos Lietuvoje.

Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikisi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę Visagine elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, kurios antrasis iš dviejų reaktorių buvo uždarytas 2009 metų pabaigoje.


Šiame straipsnyje: Visagino countryHitachi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Oho

Oho portretas
Kaip matau kartosis stojimo į ES istorija. Rinkėjai ir palanki nuomonė bus "perkama". Ale žiūriu suprogdintų LT, jei ši nesutiktų statyti atominės. O šitas būdas lietuviams labai tinkamas. dabar prasidės nemokami koncertaio, akcijos atrakcijos, kurios parodys kokie geri žmonės tie japonai, oj ....

Kęstas

Kęstas portretas
Turime silpną valdžią, kuri yra persipynusi su Lietuvoje veikiančiomis monopolijomis. Žmonių klaidos ir silpna valdžios kontrolė yra svarbiausios atominių elektrinių sprogimų priežastys. Todėl mums ta elektrinė netinka. Japonai pasidaro charakiri, jei dingsta cemento maišelis... Mat, garbė yra aukščiau visko... Juokdariai. Kokius senoviškus japoniškus filmus jūs ten žiūrite? Japonai išnagrinėja Fukušimos nelaimę ir sako, kad svarbiausia priežastis yra korupciniai ryšiai tarp japonų atomininkų ir japonų valdžios. Varnas varnui akies nekerta, pinigų visi nori, todėl stato prasčiau negu reikia, tvarkos yra mažiau, negu reikia. Japonų atomininkai neranda korupcijos mūsų Prezidentūroje, Seime ir Vyriausybėje? Seniai taip niekas neprajuokina, kaip jūsų komentarai.

jo

jo portretas
gal elekta atpgs? :)))) tegul nors ir suda sueda...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių