V.Gedvilas: lenkų ir lietuvių teisės turi būti vienodos

Lietuvos lenkai ir Lenkijos lietuviai turi turėti tokias pačias teises, antradienį sakė Varšuvoje viešintis Lietuvos Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Sutarėme, kad teisinė bazė tautinėms mažumoms Lenkijoje turi būti tokia pat kaip ir Lietuvoje - kad mes turime vienodai mylėti lenkus Lietuvoje kaip ir lenkai lietuvius Lenkijoje“, - BNS telefonu iš Varšuvos sakė parlamento vadovas.

Jis teigė su Lenkijos kolegomis sutaręs, kad tautinių mažumų klausimais glaudžiau turėtų bendradarbiauti Švietimo ir Kultūros ministerijos.

„Mes nekalbėjome apie tai, kad kažkur kažkam turime daryti nuolaidas. Tiesiog paritetiniais principais mes turime bendrauti“, - sakė V. Gedvilas.

Jis teigė, kad konkretūs klausimai, tokie kaip pavardžių rašyba ar dvikalbiai vietovardžių pavadinimai, nebuvo detaliai diskutuoti.

BNS paklaustas, ar Lietuvos ir Lenkijos santykiai keičiasi į gera, parlamento vadovas atsakė: „Aš manau, kad tikrai taip“.

V. Gedvilas taip pat teigė su Lenkijos Senato pirmininku Bogdanu Borusewicziumi (Bogdanu Borusevičiumi) kalbėjęs apie energetinį saugumą, įskaitant dujų jungties projektą.

Skirtingai vertinama tautinių mažumų padėtis paskutinius kelerius metus kėlė įtampą tarp Lietuvos ir Lenkijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gedvilui

gedvilui portretas
vienodos teisės? į ką? o kaip su pareiga gerbti savo valstybę , jos nejuodinti, nepardavinėti?

Info

Info portretas
Lietuvos šeimininkas lietuvių tauta. Tačiau Lietuvą naikinančių partinių gaujų veikėjai to nesupranta. V. Gedvilas yra netinkamas Lietuvos valstybės tarnas.

manau

manau portretas
eitu geriau vaikus treniruot.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių