V.Gedvilas apie N.Venckienės neliečiamybę: nereikia teismams trukdyti

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, komentuodamas Seimo sprendimą panaikinti „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės teisinę neliečiamybę, sako, kad nereikia trukdyti teismams dirbti savo darbo.

V.Gedvilas antradienį nedalyvavo balsavime, mat buvo komandiruotėje užsienyje. Jis interviu Žinių radijui trečiadienį teigė negalintis pasakyti, kaip būtų balsavęs.

„Mūsų frakcija, kiek žinau, nors aš frakcijos veikloje nedalyvauju, balsavo laisvai. Tiesiog aš visada kalbu apie tai, kad teisėsaugos institucijos turi priimti galutinį sprendimą teisiniais klausimais. Tiesiog aš manau, kad nereikia teismams trukdyti dirbti savo darbo, prokuratūrai - savo darbo, o Seimas turi dirbti savo darbą“, - kalbėjo parlamento vadovas.

Seimas antradienį patenkino generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą patraukti N. Venckienę baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jos laisvę.

N. Venckienei prokurorai nori pateikti įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad ji prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti mergaitę motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.

Teisinis N.Venckienės imunitetas panaikintas antrą kartą. Praėjusių metų birželį Seimas panaikino tuometinės Kauno apygardos teismo teisėjos neliečiamybę. Netrukus po to N. Venckienė atsisakė teisėjos pareigų ir tapo politike.

Nuo 2009 metų spalio iki 2012 metų gegužės N. Venckienė buvo mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir buvusios jo sugyventinės L. Stankūnaitės mažametės dukters globėja.

D.Kedys kaltino L. Stankūnaitę pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L. Stankūnaitei nebuvo pateikti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, o vienintelį įtariamąjį Andrių Ūsą Vilniaus apylinkės teismas išteisino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUMS

MUMS portretas
gedvilo (ne apie seimūną) skamba kaip keiksmažodis, tai aocijuojasi su labai blogo žmogaus įvaizdžiu ir, visada išgirdus ar pamačius šią pavardę tarsi kardas krūtinę perveria skausmas

jis

jis portretas
bekiausis boba o ne vyras

Gili užuojauta

Gili užuojauta portretas
KD redakcijai gynusiai Klonio gatvės "didvyrius".
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių