Veterinarijos tarnybos vadovas K.Lukauskas atsistatydino

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Kazimieras Lukauskas pirmadienį premjerui įteikė atsistatydinimo pareiškimą, BNS antradienį patvirtino šaltinis Vyriausybėje.

Pats K.Lukauskas per atstovą perdavė, kad nuo kitos savaitės išeina atostogų, o ar trauksis iš pareigų, esą paaiškės liepos pabaigoje.

"Tarnybos vadovas nuo kitos savaitės išeina atostogų, premjeras patenkino prašymą išleisti atostogų, o ar trauksis iš pareigų, paaiškės liepos pabaigoje", - BNS sakė tarnybos atstovas.

Jis sakė negalįs nei patvirtinti, nei paneigti, kad K.Lukauskas jau nunešė atsistatydinimo pareiškimą ministrui pirmininkui.

Premjeras Andrius Kubilius gegužės mėnesį K.Lukauskui skyrė pastabą. Tokia nuobauda skirta už aplaidų dokumentų tvarkymą, prastą paraiškų pateikimą, neefektyviai veikiančią vidaus kontrolę. Skirti papeikimą K.Lukauskui pasiūlė premjero sudaryta komisija, tyrusi jo galimus tarnybinius nusižengimus, susijusius su vadinamąja "mailiaus" byla.

Kitą mėnesį turėtų keistis Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos statusas - įsigaliojus įstatymui, ši įstaiga bus padaryta pavadi Žemės ūkio ministerijai.


Šiame straipsnyje: lukauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių