Vertindamas G.Kėvišą A.Gelūnas laikosi nekaltumo prezumpcijos

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas teigia neturįs oficialios informacijos apie Nacionalinio operos ir baleto teatro (NOBT) generaliniam direktoriui Gintautui Kėvišui pateiktus įtarimus, todėl nenušalina jo nuo pareigų.

„Visoje toje istorijoje pradėjau tikėti tik raštais, kur mėlynu rašalu padėtas parašas. Tokio rašto ant savo stalo nepamačiau. Matau tik diskusiją per spaudą, kas įtariamas, kas galimai kaltas. Tikrai užklausėme (prokuratūros - BNS), pavardės nebuvo įvardytos“, - ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime sakė ministras.

Jis teigė kokių nors žingsnių imsis G.Kėvišo atžvilgiu tik tuomet, kai „raštu gaus medžiagą, kuri bus nauja ir duos pagrindo įtarti, kad byla pasistūmėjo į priekį“.

„Bet įtarimo pareiškimas dar nėra prielaida, kad asmuo tikrai kaltas. Pagal galiojančius įstatymus, jis turi teisę apsiginti. Mes vadovaujamės nekaltumo prezumpcija“, - pabrėžė A.Gelūnas.

Rugsėjo viduryje žiniasklaida pranešė, kad prokurorai NOBT vadovui G.Kėvišui pateikė įtarimus dėl pažeidimų atliekant teatro scenos rekonstrukciją.

Generalinė prokuratūra daugiau nei pustrečių metų tiria, ar rekonstruojant NOBT sceną nebuvo iššvaistyti pinigai. Rekonstrukcijai išleisti kone 37 mln. litų.

Po apklausų ir kratų prokurorai įtarimus pateikė penkiems įtariamiesiems - dėl piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir apgaulingos apskaitos.

Valstybės kontrolė yra nustačiusi, kad teatras vykdydamas rekonstrukciją ne kartą pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą - brangiau mokėjo už scenos įrangą nei buvo numatyta preliminarioje sutartyje, papildomai nupirko darbų ir įrangos už beveik 13 mln. litų.

Teatras daugiau kaip 1 mln. litų panaudojo atsiskaitymams už darbus ir įsigytą įrangą, kurie išvis nesusiję su scenos įrangos rekonstravimo projektavimo ir įrengimo darbais, todėl, auditorių nuomone, lėšos panaudotos ne pagal paskirtį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunku patikėti

Sunku patikėti portretas
kad byla baigsis Kėvišui nepalankiai.

kaunietė

kaunietė portretas
dar vienas večerskis. Kol kevišas vadovaus teatrui, tol ten bus nesiskaitymas su solistais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių