Verslo varžovai pripažįsta: B.Lubys buvo neeilinė figūra

Lietuvos ekonomikos pasaulį sudrebinusi verslininko Bronislovo Lubio mirtis nepaliko abejingo, ko gero, nei vieno šalies verslo atstovo.

„Manau, kad jis buvo solidžiausia 20 amžiaus Lietuvos verslo asmenybė. Jis buvo visai kito kalibro figūra. Tenka apgailestauti, kad jis pasitraukė iš gyvenimo. Verslininkas galėjo dar daug nuveikti“, - portalui 1diena.lt teigė vienas iš „VP Grupės“ akcininkų Ignas Staškevičius.

Pasak pašnekovo, spėlioti, ar Lietuvos verslo pasaulis pasikeis po B.Lubio mirties – sunku.

„Nesijaučiu labai prie jo priartėjęs ir galintis deramai vertinti tokį klausimą, - kalbėjo I.Staškevičius. – Linkėčiau jo įpėdiniams tęsti jo darbus, kad rezultatai būtų verti verslo imperijos įkūrėjo“.

2004 m. buvo kilęs viešas konfliktas tarp Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) bei didžiausio šalies mažmeninės prekybos tinklo „VP Market“ bei „Vakarų skirstomųjų tinklų“ (VST) savininkų, taip vadinamo „VP dešimtuko“.

Tais pačiais metais Lietuvos prekybos įmonių asociacijos bei „VP Market“ narystė LPK buvo nutraukta. „VP Market“ kaltino LPK prezidentą B.Lubį naudojantis tarnybine padėtimi proteguojant asmeninį verslą.

Laidotuvės - ketvirtadienį Plungėje

Sekmadienį miręs Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas B.Lubys ketvirtadienį bus laidojamas Plungėje.

Visuomenė turės galimybę atsisveikinti su B.Lubiu pirmadienį nuo 18 iki 21 valandos, taip pat antradienį nuo 11 iki 21 valandos. Antradienį ryte iki 11 val. rezervuojamas laikas, kad su mirusiu LPK vadovu ir vienu įtakingiausių bei turtingiausių šalies žmonių galės atsisveikinti valstybės vadovai, buvusių Vyriausybių nariai, signatarai, Seimo nariai.

73 metų ekspremjeras, signataras, LPK prezidentas B.Lubys netikėtai mirė sekmadienio pavakarę Druskininkuose. Manoma, kad jam sustojo širdis.


Šiame straipsnyje: Bronislovas Lubys

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
ziurekit kaip dabar jo turta darbuotojai nuvertins

lietuvis

lietuvis portretas
vienas didziausias Lietuvos tironas ir isnaudotojas jau numire

Jurijus Subotinas

Jurijus Subotinas portretas
. Kristus moke"Kas buvo pirmas - tas bus paskutinis, kas buvo zeminamas - tas bus pirmas". a.a. B.Lubys buvo ishmincius, butent TODEL NENOREJO,KAD BUTU LAIDOJAMAS vadinamu "signataru kalneli". Zinojo, kad ta viena bus prakeikta ir apspjaudoma. O PIRMAS BUS - MYKOLAS BUROKEVICIUS, KURIS NEPAKEITE SAVO PAZIURU - TARNAUTI PAPRASTAM ZMOGUI.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių