Verdiktą dėl R.Baranausko ir V.Antonovo skundo - trečiadienį

Vilniaus apygardos teismas antradienį po pietų uždaruose posėdžiuose išnagrinėjo dviejų buvusių bankrutuojančio ''Snoro" akcininkų Raimondo Baranausko ir Vladimiro Antonovo skundus dėl suėmimo.

Nutartys bus paskelbtos trečiadienį po pietų. Įtariamųjų advokatai teigia, kad sprendimas suimti buvusius banko savininkus yra neteisėtas, nepagrįstas ir neargumentuotas.

Buvę „Snoro“ banko akcininkai R.Baranauskas ir V.Antonovas Londone prieštarauja, kad būtų išduoti Lietuvai.

Tai antradienį žurnalistams po Vilniaus apygardos teismo posėdžio, kur buvo svarstomi įtariamųjų skundai dėl suėmimo, sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Giedrius Tarasevičius.

„Tiek V.Antonovui, tiek R.Baranauskui yra žinoma apie ikiteisminį tyrimą, būtent dėl to, kad jų atžvilgiu yra išduoti Europos arešto orderiai (..). Žinodami, kad jie reikalingi šitam ikiteisminiai tyrimui, jie prieštarauja išdavimui Lietuvos Respublikai. Tai, mano manymu, pakankamai argumentuotai rodo jų vengimą ikiteisminio tyrimo“, - sakė G.Tarasevičius.

''Galėčiau pasakyti vieną dalyką, kad mano ginamasis iki paskelbimo viešose informavimo priemonėse apie tai, kad išduotas Europos arešto orderis, per savo gynėjus buvo kreipęsis ir deklaravęs norą atvykti ", - žurnalistams po posėdžio sakė R.Baranausko advokatas Irmantas Dobilas.

Žurnalistams paklausus, kas sutrukdė R.Baranauskui atvykti ir kodėl jis negali to padaryti dabar, advokatas komentuoti atsisakė.

V.Antonovui ir R.Baranauskui suėmimą Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teismas paskyrė lapkričio 22 dieną. Tą pačią dieną generalinis prokuroras Darius Valys dėl jų pasirašė Europos arešto orderius. Po dviejų dienų abu įtariamieji sulaikyti Londone.

Vilniaus teismas antradienį pirmiausia nagrinėjo V.Antonovo skundą. Rusijos piliečiui atstovauja advokatas Gytis Kaminskas, teismo posėdyje ketino dalyvauti ir jo eigą fiksuoti antstolis Arminas Naujokaitis, tačiau jo dalyvavimui prieštaravo prokuroras.
R.Baranauskui teisme atstovavo vilnietis advokatas I.Dobilas, į teismą atvyko ir R.Baranausko interesams Londone atstovaujantis advokatas Davide'as Corceris.

Vilniaus apygardos prokuratūra teismo prašo atmesti įtariamųjų skundus ir palikti galioti teismo nutartį dėl suėmimo.

Abu buvę banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas - ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Londone R.Baranausko ir V.Antonovo ekstradicijos bylą nagrinėja Londono Vestminsterio magistrato teismas. Patys įtariamieji nesutinka būti perduoti Lietuvai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Finansinė krizė

Finansinė krizė portretas
Dėl 16-os Vyriausybės abejingumo ūkinei veiklai ir ekonominės katastrofos, bankai neturėjo būtiniausių pinigų fondų, reikalingų visuomenės interesams. Sutrikusi pinigų cirkuliacija, nėra vartojimo ir nuolatinio papildymo. Vyriausybė vykdė nusikalstamus finansinius sprendimus dėl visuomenės turto pardavimo, žemės, įmonių perdavimo užsieniečiams, kas sukėlė masinį nepasitenkinimą A.Kubiliaus darbu. Visa vyriausybė dirbo blogai, decentralizuotai, nemoksliškai, neprogresyviai, savanaudiškai. Galiausiai pinigų pradėta ieškoti gyventojų namuose, ką būtų galima atimti iš žmonių. Šiuo metu krito pinigų vertė, nes apart senų daiktų, nieko nėra rinkoje. Nėra gamybos, nėra kokybės, svetimo pelno vaikymasis išsiurbia paskutines lėšas. Pasaulio rinka ir pasaulio bankas žlugdo nekaltus žmones. Ypač nuostolingas tranzitas. Vyriausybė turi atsistatydinti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių